Kragujevčanin uhapšen zbog prevare

- -
0

Pripadnici Odeljenja za visokotehnološki kriminal su u saradnji sa policijom iz Кragujevca, uhapsili Кragujevčanina Đ. I. (29), koji se sumnjiči da se od juna 2019. do februara 2020, preko lažnih profila na Instagramu, oštećenima predstavljao kao vlasnik hotela u inostranstvu i nudio im dobro plaćene poslove, saopšteno je danas iz MUP-a.

Sumnja se da je Đ. I. nakon upoznavanja oštećenih, uglavnom žena, tražio da uplate novac na račun njegovog rođaka iz Кragujevca za lečenje deteta ili za njegovo lečenje, jer je, kako je navodio, doživeo saobraćajnu nesreću. Osumnjičeni je nudio i dojave za siguran dobitak u kladionicama, uzimajući novac i za tu uslugu, koji mu je uplaćivan na ime Stevan Stanić. Đ. I. je, kako se sumnja, sa oštećenima stupao u telefonski kontakt preko WhatsApp-a sa broja 062/842-9340, a novac su mu uplaćivali na tekući račun u njegovom vlasništvu ili na nalog koji je imao u jednoj kladionici.

Na lažnim Instagramprofilima koristio je sledeća imena: „NIКOLANIКOLA989“, „SRSWISSGUY984“, „VICENTE.FELIPE“, „NIКSAYO“, „SVISSJOBS984“ i „YOYONIКSA“.

Osumnjičeni Đ. I. je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

Oštećeni mogu da se jave putem telefona policiji na 011/745-2221 i 011/745-2222.

Nema komentara

Odgovorite