ZZŠ: SNS “talentovan” za srozavanje Kragujevca

0
1442

zzs zajedno za sumadiju

Odbornička grupa Zajedno za Šumadiju izražava zabrinutost zbog konstantnog izostanka investicionih aktivnosti u Kragujevcu i evidentnog gubljenja liderske pozicije u Centralnoj Srbiji.

– Zaista treba biti ,,talentovan’’ pa da se za nepune dve godine, od grada sa sertifikatom NALED o pozitivnom poslovnom okruženju, od grada sa takvim investicionim ambijentom da u njemu proizvodne i prodajne objekte otvaraju multinacionalne kompanije, kao i domaći i regionalni privredni subjekti, od grada koji sam investira u infrastrukturu, te u objekte od javnog značaja, dođe u položaj palanke. U prethodne dve godine, od kako Srpska napredna stranka i Radomir Nikolić vode Kragujevac, nije realizovana nijedna investicija u oblasti privrede ili usluga, niti je zabeleženo zapošljavanje u realnom sektoru, već naprotiv samo otpuštanja i zatvaranja firmi, navedeno je u saopštenju Zajedno za Šumadiju.

– Od preglasno najavljivanog kineskog investitora ni traga ni glasa, a od pompezno potpisanog ugovora o preuzimanju Centra za strna žita grad je dobio samo svakodnevne blokade gradskog budžeta prouzrokovane tužbama radnika Centra. Rad na industrijskoj zoni popularno nazvanoj ,,Feniks’’, koja je trebalo da bude izgrađena na zemljištu Centra, nije ni započet. Da apsurd bude veći gradonačelnik je pravnu zaštitu od ugovora koji je sam potpisao tražio na sudu. Na sve ovo smo upozoravali Kragujevčane pre izbora, ali su oni ipak odlučili da poverenje ukažu jednoj neozbiljnoj grupaciji političara, navodi se u saopštenju odborničke grupe Zajedno

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime