ZZŠ tražio da se cena taksi prevoza vrati na pređašnji nivo

0
1515

zzs veroljub stevanovic

Odbornička grupa „Zajedno za Šumadiju“, današnju konferenciju za medije tokom skupštinskog zasedanja, posvetila je temama koje su pokušali da kandiduju za raspravu, kroz dopunu dnevnog reda i kroz zahtev za sednicu Skupštine grada po hitnom postupku.

O poskupljenju taksi prevoza i urgenciji „Zajedno za Šumadiju“ da se cena vrati na pređašnji nivo, govorio je odbornik Saša Milenić koji je izrazio uverenje da je odluka Gradskog veća o podizanju cena suprotna socijalnim trendovima u društvu i gradu.

– Cena taksi prevoza je od posebnog značaja za kvalitet života samih građana, a na ovaj način oni se udaljavaju od te usluge. Istovremeno, povećanje cena je u suprotnosti sa zahtevima samih taksista koji to nisu tražili – rekao je Milenić.

Zamerajući skupštinskoj većini što je odbila makar i raspravu o toj temi, Milenić je upozorio da će ova tema tek postati aktuelna.

O predlogu da se sazove sednica Skupštine grada po hitnom postupku zbog stanja u „Eneregtici“ govorio je odbornik ZZŠ, Veroljub Stevanović, koji je u obraćanju medijima rekao da je situacija alarmantna zbog, kako je ocenio, nespremnosti postrojenja i problemima sa enrgentima.

– Isporuka gasa za potrebe obustavljena je u julu, a od 8.000 tona mazuta koliko je potrebno za grejnu sezonu na lageru je tek deset odsto. Što se tiče uglja, do sada je stiglo 20.000 tona, a potrebno je još 60.000. Ukoliko se ništa ne promeni, sa tom količinom energenata, grad će imati grejanje još desetak dana – zaključio je Stevanović.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime