ZZŠ: SNS kupovinom mandata formira vlast u Kragujevcu

2
4555

zzs zajedno za sumadiju

Posle izborne bitke za glasove, u Kragujevcu je usledila nova faza, u kojoj će predstavnici šest izbornih lista koje su dobile odborničke mandate pokušati da formiraju vlast.

Posle zajedničkog saopštenja Srpske napredne stranke, Socijalističkog pokreta Srbije i Demokratske stranke, koje su optužile koaliciju SPO-LDP da kupuje glasove na ponovljenim izborima i naknadnog oglašavanja stranke Zajedno za Šumadiju sa identičnim saopštenjem, samo bez navođenja o kojoj se koaliciji radi, ZZŠ se ponovo oglasila, optužujući naprednjake da kupuju mandate.

– SNS nastavlja svoju ustaljenu praksu trgovine odborničkim mandatima u procesu formiranja gradske vlasti. Na kupoprodajnoj listi naprednjačkih mešetara, ovih postizbornih dana, našli su se i pojedini odbornici ZZŠ-a koji su kontaktirani od strane SNS-a, što samo dokazuje nesigurnost „pobednika“ na izborima, a o karakteru vlasti koja nastaje na ovaj način ne treba ni trošiti reči – navodi se u saopštenju ZZŠ.

U ZZŠ dodaju da će ova Odbornička grupa zaštiti svoje odbornike od pritisaka, ali i javno pozivaju sve učesnike u parlamentarnom životu grada da se oglase o ovoj koruptivnoj pojavi.

– Kao vodeća opoziciona snaga čestitali smo pobedu Radomiru Nikoliću i njegovoj stranci, naravno bez iluzija da će se kvalitativno unaprediti politički procesi u gradu, ali nismo očekivali da će korupcija i dalje biti glavni alat u okupljanju skupštinske većine. Nas naprednjaci ne mogu da iznenade i kad gube i kad pobeđuju, uvek su isti, a konačni sud o načinima formiranja vlasti i njenim rezultatima, treba odgovorno da daju građani – zaključuje se u saopštenju ZZŠ.

 

2 KOMENTARI

  1. Gospodo iz ZZŠ, prestanite više da se blamirate takvim saopštenjima i pričama o pritiscima zato što je baš vaša stranka sarađivala sa svim strankama, osim Ruske, koje su ušle u lokalnu skupštinu, a pre toga ste svašta pričali o istim tim strankama. Ne zaboravite da su SNS-u potrebna samo 4 (četiri) odbornika za formiranje lokalne vlasti i da im neće biti teško da ih pronađu među dosadašnjim saradnicima u lokalnoj vlasti. Bolje bi bilo da se svi (mislim na sve stranke koje učestvuju u političkom životu grada) ujedinite oko jedne ideje, a to je boljitak Kragujevca, a da prepucavanja oko vlasti ostavite iza vas zato što time odmažete i sebi i gradu. Najbolje bi bilo da se skupite i da se svako od vas zapita šta je to što može da učini za grad.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime