ZZŠ: Razvoj sela i sporta pod znakom pitanja

1
2063

sasa milenic (2)Zbog umanjenja Agrarnog budžeta, odbornička grupa „Zajedno za Šumadiju“ pridružuje se inicijativi Demokratske stanke za smenu Zorana Prokića člana Gradskog veća za poljoprivredu. Takvu inicijativu, iznetu na današnjoj konferenciji za novinare Bojan Stojadinović šef te odoborničke grupe, je potkrepio podatkom da se Agrarni budžet, formiran pre 10 godina kretao između 90 i 100 miliona dinara, a da u predlogu za 2015. godinu iznosi svega 14 miliona dinara.

Odbornička grupa ZZŠ smatra da to znači prestanak finansiranja radova i programa subvencija na selu i da zbog toga Zoran Prokić kao član veća treba da bude smenjen, jer je morao, smatra ZZŠ, da se izbori za što veći Agrarni budžet.

– Ovo je početak kraja Agrarnog budžeta čije umanjenje iznosi 80 posto. Seosko područje neće više biti ponos grada Kragujevca, kao što to neće biti ni sport, jer je u Predlogu budžeta za 2015. godinu radikalno umanjena i ta stavka, pa je za očekivati da prvoligaši zbog izostanka finanijske podrške ponovo postanu drugoligaši odnosno marginalni učesnici zbivanja u sportskom javnom životu. U novom budžetu nema investicionog izdvajanja, nema razvoja, a ni promotivne podrške gradu – kazao je odobornik Saša Milenić.

1 KOMENTAR

  1. A da li znate da plate na Sumadija sajmu ”kasne” 4 meseca? Gospodine Milenicu, nama je egzistencija bitna (a trenutno je pod velikim pitanjem za 120 zaposlenih koji izdrzavaju svoje porodice), a ne pikanje fuce.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime