ZZŠ osuđuje privatizaciju RTK i selidbu regionalnog centra Pošte u Jagodinu

3
3080

sasa milenic (2)

Odbornička grupa Zajedno za Šumadiju održala je danas konferenciju za novinare na kojoj je Bojan Stojadinović, predsednik ove odborničke grupe podsetio na nameru svoje partije o podnošenju predloga gradskom parlamentu o sprečavanju premeštanja Reginalnog centra Javnog preduzeća Pošta Srbije.

Danas smo pokušali da sprečimo preseljenje Reginalnog centra Javnog preduzeća Pošta Srbije, predložili smo predlog zaključka da razgovaramo o modelima i mehanizmima kako da sprečimo jedan politički dogovor lidera PUPS –a i Jedinstvene Srbije ali vladajuća većina u sastavu SNS, SPS, PUPS, JS, SPO, LDP, SDS, Pokret za naš grad i nekoliko nezavisnih odbornika nisu podržali taj predlog čak ni da se o njemu na današnjoj sednici razgovara – rekao je Stojadinović.

O pitanju Radio televizije Kragujevac na konferenciji govorio je Saša Milenić, potpredsednik stranke Zajedno za Šumadiju, smatrajući da će odluka o privatizaciji ove medijske kuće paralizovati privredne aktivnosti i gušiti, kako je rekao Milenić, lokalni razvoj.

Da vas podsetim Zajedno za Šumadiju je ovaj problem video sasvim drugačije, politički smo stali iza dokumenta o decentralizaciji sistema javnog informisanja koji je širom Srbije usvajan i međunarodno poznat pod nazivom Kragujevačka inicijativa. Osnova tog dokumenta bio je projekat izgradnje regionalnih javnih servisa i RTK smo videli kao takav za Šumadiju – rekao je potpredsednik opozicione partije, Zajedno za Šumadiju. Otvoreno je pitanje da li će se vratiti upravo na ove ideje koje je Zajedno za Šumadiju za svoga mandata učinila politički oblikovanim, čak dostižnim i u jednom trenutku gotovo ostvarivim, dodao je Milenić.

 

3 KOMENTARI

  1. ZZS osudjuje sve pa makar i iz inata… Sve samo da kontriraju…. Nema to nikakvog smisla a dok su se “sluzili” novcem iz gradske kase, tad su cutali a sad se busaju nesto…

  2. Dosta vise i Verka i SNS, da li je mecka ili medved nije bitno, Kako se danas zivi u Kragujevcu, kako rade komunalna preduzeca, koliki je dug prema prosveti od strane Grada Kragujevca. Svi ste bre ISTI… 100 MILIONA je dato za ”Selo gori a baba se ceslja”… a o fudbalskim klubovima i Sajmistu mogu tri knjige da se napisu… Ajde Radomire radi nesto ili se sklanjaj….

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime