ZZŠ: Olako zaduživanje nije rešenje

2
1976

Odbornici Zajedno za Šumadiju nisu podržali novo zaduživanje grada, jer Kragujevac neće moći da servisira kreditne obaveze, bez drastičnih mera, poput smanjenja broja zaposlenih u javnom sektoru, rečeno je na konferenciji za medije te odborničke grupe.

zzs

Odbornička grupa Zajedno za Šumadiju nije glasala za novo astronomsko zaduženje grada od gotovo 23 milona evra. U toj odborničkoj grupi strahuju da, uz već postojeći kredit od 7,5 miliona evra dobijenih od ERDB-a, grad Kragujevac neće moći da servisira obaveze u narednim godinama bez drastičnih mera, poput smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru. Šef odborničke grupe ZZŠ Bojan Stojadinović istakao je da će mesečna rata kredita dostići od 30-40 miliona dinara, te da će gradonačelnik i Gradsko veće posegnuti za drastičnim rešenjem, a to smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru, i to za polovinu.

,,Mi smo se u našem desetogodišnjem mandatu zaduživali, ali su krediti vraćeni, izgrađeni kulturni, privredni i industrijski potencijale, dok uzimanjem ovog kredita jedina kapitalna investicija je kupovina lokacije za autobusku stanicu i gradnja legata Koke Janković. Kako nijedna ova investicija ne puni gradski budžet, grad Kragujevac neće moći da servisira ovaj kredit”, ističe Stojadinović.

U odborničkoj grupi Zajedno za Šumadiju smatraju da lokalna samouprava treba da podstiče privredni razvoj, da uređuje nove industrijske zone, dovodi investitore i otvara nova radna mesta i tako puni gradski budžet, a ne da se olako zadužuje. Kako je rekao Stojadinović vlast uzima kredit da bi mogla da započne nekoliko radova pred predsedničke izbore i to bez jasnog plana kako će ga vraćati, uz već očigledno problematično servisiranje redovnih budžetskih obaveza.

2 KOMENTARI

  1. E, vala, ovi iz ZZŠ stvarno pametno govore i razmišljaju. Da su tako razmišljali i radili dok su bili na vlasti vladali bi još 100 godina, a Kragujevac bi prosperirao do neviđenih visina

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime