ZZŠ: Nema izgovora za nesposobnost Radomira Nikolića

2
1603

zzs zajedno za kragujevac

Povodom izjave gradonačelnika Radomira Nikolića da je Veroljub Stevanović sa svojim saradnicima uništio „Autosaobraćaj“ i novog protesta radnika tog preduzeća, stranka Zajedno za Šumadiju oglasila se saopštenjem u kom ističe da bi Radomir Nikolić trebalo da rešava probleme, a ne da obmanjuje građane svaljujući krivicu na prethodnu vlast.

– Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić bi trebalo konačno da počne nešto i da radi, ako uopšte ima znanja i sposobnosti da vodi grad. Približava se 100 dana otkako je nasilno promenjena izborna volja Kragujevčana i Nikolić došao na čelo karantinske vlasti, a u gradu nije uređeno ništa, osim što postaje prosečna srpska palanka po standardima vladavine SNS-a – navodi se u saopštenju.

U ZZŠ smatraju da je ponovno aktuelizovanje problema „Autosaobraćaja“ prilika Nikoliću da se dokaže, da ispuni obećanja svog premijera i svoje stranke data radnicima tog preduzeća, a ne da ih obmanjuje svaljujući krivicu na Veroljuba Stevanovića.

– Putna infrastruktrua, privreda i građani Kragujevca su pretrpeli ogromnu štetu zbog blokade puteva koju je organizovao Radomir Nikolić, SNS i njihov stranački sindikat. Dok su se naprednjaci hvalili visinom nanete štete, Veroljub Stevanović je uspeo da dugove „Autosaobraćaja“ konvertuje u vlasništvo grada, što je omogućilo da 300 radnika poveže staž i ode u penziju – stoji u saopštenju.

U ZZŠ podsećaju i da je na zahtev Vlade Srbije prethodna gradska vlast akcije grada ustupila državi i tako stvorila uslove za socijalni program.

– Grad je pomogao privrednike čije je poslovanje bilo ugroženo blokadom, vođena je aktivna politika i to zna svako dobronameran u Kragujevcu. I gradonačelnik to zna, ali ne zna da suvislo objasni radnicima zašto Vlada nije ispunila obećano-da ponudi rešenje – zaključuje se u saopštenju.

2 KOMENTARI

  1. Naravno da je Veroljub unistio Autosaobracaj postavljajuci svoje direktore sa kojima je zajedno pokrao preduzece .300 radnika nije otislo u penziju vec je dobilo socijalni program tj bilo primorano da uzme bilo sta i pobegne iz te ruinirane firme. Pogledajte kako izgleda Autobuska stanica ,garaza u Stanovu vide se posledice dobre politike Verkove vlasti. A nova SNS vlast sve cini da tako i ostane jer nista zivo ne radi kako bi to stanje popravilo.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime