ZZŠ: Naprednjaci prepisali predlog rebelansa budžeta od nas

0
1886

zzs stojadinovic milenicOdbornik stranke „Zajedno za Šumadiju“, Saša Milenić, rekao je da nije problem što je ta odbornička grupa izgubila vlast, već što su građani Kragujevca, prekomponovanjem skupštinske većine izgubili lokalnu samoupravu.

– Naš rad na stvaranju drugačije skupštinske većine, još u ovom sazivu, neće biti motivisan potrebom da ponovo promenimo vlast već da što pre stvorimo uslove za vanredne izbore, kako bi građani Kragujevca dobili svoje ustavom garantovano pravo na lokalnu samoupravu po svom izboru. Oduzimanje reči tokom izlaganja kao ovlašćenom predstavniku odborničke grupe je ućutkivanje onih koji drugačije misle. To je nemoć koja izvire iz suštinskog deficita neustavno uspostavljene vlasti – rekao je Milenić.

Govoreći o rebalansu budžeta kao najvažnijoj tački dnevnog reda, šef odborničke grupe ZZŠ, Bojan Stojadinović, istakao je da će ta odbornička grupa glasati i podržati taj predlog, jer ga je perethodna vlast i sačinila.

– Iako je svojevremeno Srpska napredna stranka kritikovala ekonomsku i fiskalnu politiku bivšeg gradonačelnika Veroljuba Stevanovića, nije jasno zašto nastavljaju sa sporovođenjem te ekonomske politike – rekao je Stojadinović.

Stojadinović je apelovao na građane Kragujevca da gledaju direktne prenose sednica Skupštine grada, da vide kako radi nova skupštinska većina kako bi na izborima mogli da procene kome će pokloniti svoje poverenje.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime