ZZŠ: Krivične prijave ako grad uzme novac apoteka

0
1197

Zajedno za Šumadiju oštro se protivi odluci da se deo prihoda Apotekarske ustanove “Kragujevac” prelije u gradski budžet. Šef odborničke grupe te političke opcije Bojan Stojadinović je, na konferenciji za medije održanoj tokom sednice Skupštine grada, najavio i da će Zajedno za Šumadiju podneti krivične prijave protiv osoba koje omoguće takvu transakciju.

zzs1

Namera vlasti da novcem Apotekarske ustanove „Kragujevac“ popuni gradski budžet je skandalozna i protivzakonita, smatraju u odborničkoj grupi Zajedno za Šumadiju.

Taj novac, tvrde u ZZŠ, nalazi se na namenskom računu, a predviđen je za nabavku medikamenata, edukaciju zaposlenih i razvoj usluga. Ukoliko dođe do prebacivanja novca u gradski budžet iz ove sttranke najavljuju da će protiv odgovornih podneti krivične prijave.

Za odbornike Zajedno za Šumadiju neprahvatljiva je i odluka da se Ministartvu pravde ustupi parcela za izgardnju objekta u kome bi bile smeštene sve pravosadne institucije u Kragujevcu. Šef odborničke grupe ZZŠ Bojan Stojadinović smatra da je država mogla da plati za parcelu ili ponudi nešto u zamenu, recimo kasarnu.

U Zajedno za Šumadiju očekuju i početak rasprave po krivičnim prijavama koje su podneli zbog, kako tvrde, nezakonitih imenovanja direktora „Parking servisa“ i Javnog stambenog preduzeća.

Takođe, ocenjuju stanje u gradskim medijima kao katastrofalno, za šta veliku odgovornost snosi lokalna vlast jer već dve godine ne raspisuje konkurs za sufinasiranje medijskih sadržaja od javnog značaja.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime