ZZŠ: Kragujevac stagnira na svim poljima

2
2454

U odborničkoj grupi Zajedno za Šumadiju ističu da su godinu na izmaku obeležili izbori na kojima su građani, povučeni kampanjom centralizacije, poverenje ukazali Srpskoj naprednoj stranci. Na primeru Kragujevca jasno se vidi da se radi o politici koja ne donosi dobro građanima, nema investicija, komunalni sektor i mediji su u kolapsu, a vlast odluke donosi u tajnosti, ocenjeno je na konferenciji za medije te odborničke grupe.

zeka

Godinu na izmaku, ocenjuju u odborničkoj grupi Zajedno za Šumadiju, jesu obeležili izbori na nacionalno i lokalnom nivou i preuzimanje odgovornosti Srpske napredne stranke za vođenje Kragujevca.

Kako ističu u Zajedno za Šumadiju izborna volja je neprikosnovena, ali i da su građani podlegli atmosferi sveopšte centralizacije izloženi brutalnoj kampanji režimskih medija.

Vreme je, kažu u Zajedno za Šumadiju, pokazalo da je taj izbor bio pogrešan. Kragujevac stagnira na svim poljima, nema investicija, a vlast nastavlja da se zadužuje.

“Nije zabeležena nijedna investicija ni grada, ni privatnih investitora. Izostanak investicionih aktivnosti prati i krah priče o konsolidaciji gradskih finansija. Lokalna vlast se enormno zadužuje bez strategije ekonomskog razvoja i plana za vraćanje kredita”, smatra odbornik Zajedno za Šumadiju Dušan Aleksić.

U Zajedno za Šumadiju ističu da nsu komunalne usluge na veoma niskom nivou, a zaposleni u tom sektoru suočeni sa strahom za egzistenciju. Mediji su dovedeni do kolapsa, kako bi vlast odluke mogla da donosi u tajnosti, a kultura se u gradu svela na duh palanke, ocenjuju u Zajedno za Šumadiju. U toj stranci ističu da će naredne godine građani imati priliku za promene na predsedničkim izborima. Zajedno za Šumadiju zalaže se za zajedničkog kandidata opozicije, a od onih koji su najavili kandidaturu, kažu, najbliži im je Vuk Jeremić.

2 KOMENTARI

  1. He,he … da nećete vi možda da vodite grad kako treba cccc. Ej bre, pa nije ovaj narod glup, bili ste dugo tu gde ste bili i videlo ste šta ste uradili od grada … Sećam se da se još 95′ – 96′ godine mogao uporedjivati sa nekim drugim većim gradovima. Uporedite grad sada sa tim istim, zaostajeme na žalost … Daleko vam lepa kuća bila a svoje usluge ponudite onima kojima se svidja vaša ideologija (englezima – oni su za kralja i monarhiju, amerikancima – oni su za demokratiju) … nemojte nama, mi smo jadni mali glupi narod i jedva čekamo da nas neko drži pod diktaturom, mi ništa ne znamo …. hmmm, jadan li smo mi narod kada gledamo sve drugo kao bolje i kada nas ovakvi vode (čitaj, vodili si nas)

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime