ZZŠ konačno skupio potpise

11
4381

zzs zajedno za kragujevac

Otvarajući pres konferenciju, šef Informativnog centra ZZŠ, Zoran Palčić, rekao je da je registracija stranke gotova stvar. Faktički prikupljanje potpisa je završeno, sledi formalna registracija.

– Zahvaljujem se svim građanima Šumadije i Kragujevca koji su svojim potpisom doprineli registraciji Regionalne političke partije Zajedno za Šumadiju. Mi smo ovih dana prikupili više nego dovoljan broj potpisa za registraciju stranke, taj proces je završen i sledi predaja materijala. O datumu predaje dokumentacije ćemo vas uskoro obavestiti . Nadamo se da ćemo tu formalnost obaviti naredne nedelje – rekao je Palčić.

Zatim je o formiranju „Vlade u senci“ govorio Saša Milenić, potpredsednik Inicijativnog odbora ZZŠ.

– Vlada u senci (ili kako neki još kažu vlada na čekanju) predstavlja metod delovanja u političkoj borbi opozicije koji je poznat političkoj teoriji i praksi demokratije. Opozicija pribegava ovom načinu delovanja kada su ispunjena dva bitna uslova: kada je politika vlasti neodrživa i drugo, kada je alternativa spremna da preuzme vlast. Vlada u senci paralelno s oficijelnom vladom tumači društveni trenutak i priprema legislativu i potrebna dokumenta za trenutak preuzimanja zvanične odgovornosti. Takav metod rada uobičajeno prati zahtev opozicije za hitnim održavanjem demokratskih izbora – rekao je Milenić.

Prema njegovim rečima politički trenutak u gradu Kragujevcu je kristalno jasan kao u kakvom školskom udžbeniku demokratije.

– Novokomponovana, karantinska skupštinska većina iznedrila je gradsku vlast koja je neodrživa činjenica. Njen dolazak na vlast je protivustavan, njen rad nezakonit, a što je najgore, njena politika nije nikakva, jer sem uživanja u sebi i javnim funkcijama o trošku Kragujevčana, ta politika nema nikakav sadržaj i praktično ne postoji. Zbog toga smo pristupili formiranju gradskog veća u senci Demokratske stranke i Zajedno za Šumadiju – istakao je Milenić.

Razgovori na tu temu su u završnoj fazi, a u njima, osim ove dve političke organizacije učestvuju i dve nevladine organizacije: Šumadijska regija i njen Forum za regionalizam, kao i međunarodno poznata nacionalna nevladina organizacija Kreativna Srbija, sa kojom se definiše okvir i program kulturne politike Kragujevca.

– Stranke su javno već nastupile za zahtevom za hitno raspisivanje vanrednih izbora za Skupštinu grada Kragujevca kojima će konačno biti uspostavljena lokalna samouprava Kragujevčana. U danima pred nama biće vam prezentovan sastav gradskog veća u senci, a ono će vam, nadalje najavljivati i tumačiti korake koje preduzima. ZZŠ nije htela da izlazi u javnost sa ovom temom pre isteka 100 dana tzv. nove gradske vlasti. Otvaranje ove teme znači jasnu poruku za Kragujevčane: tzv. nova gradska vlast u Kragujevcu, na čelu sa gradonačelnikom Nikolićem, predstavlja neodrživu i privremenu činjenicu. Nastavljamo, svakodnevno, sa brojanjem svakog dana ove vlasti. Što taj broj, na kraju, bude bio manji i njihovo breme biće lakše – zaključio je Milenić.

11 KOMENTARI

 1. “Njen dolazak na vlast je protivustavan, njen rad nezakonit,…”Reče čovek.Koliko znam Za Ustav je nadležan Ustavni sud a za nezakonitost sudovi.Da li je pokrenuta inicijativa ili podneta prijava?To govori o ozbiljnosti “Vlade u senci” i njenom proizvoljnom tumačenju i pričanju, što smo uostalom imali prilike da u prethodnom periodu i vidimo od ljudi koji nam sada prodaju neku novu pamet, kao uostalom i aktuelna vlast.

 2. J*** Vas Vucic ,zbog vas koji sad pljujete po ZZS-u i zbog VAs koji ste glasali za Vucica,zivimo ovako kako zivimo.SVI su BOLJI od SNS-A!SVI!Prema tome ,bas mi je drago sto su skup[ili potpise,trebala sam i ja moj da dam,ali dacu na izborima sigurno!

  • Tanja, ne vidim razlog zbog kojeg bi ste bili toliko ogorceni. Prvo, nije na mestu da jedna dama psuje. Premijera svoje drzave trebate postovati, a to da li podrzavate njegov rad ili ne, Vase je pravo izbora. Drugo, Verko jeste sakupio potpise, ali time sto je obmanjivao ljude na ulici. Pojedini nisu znali ni sta potpisuju. Pa Vi sada odlucite kome cete dati svoj glas. Onima koji varaju narod ili onima koji se bore za svoj narod.

  • Tanja, nemojte se jediti.Pošto vidim samo tri komentara, ovaj Vaš se odnosi na nas dvojicu, pa evo ja ću vam odgovoriti.Ne znam kako to živimo, ja znam da loše živim od vremena vlasti DS i URSA (nalazim se na birou sin takođe, zato što je izgubio posao) i šta sada?Glasao za Vučića nikada nisam.A što se tiče onog glagola na početku mator sam ja, Vi ste verovatno mlađi.

  • Iz vaseg komentara zakljucujem da SNS-u niste dali glas, a SNS na celu sa Vucicem oporavlja vasu drzavu, regenerise ekonomiju, uredjuje sudstvo za dobrobit vase dece, popravlja odnose sa celim svetom da bi strani investitori ulozili u vasu drzavu, …… svasta Vucic radi za vas, iako niste glasali za njega.

   • Ne mora da radi svasta. Ko eadi svasta i u svasta se razume taj nista dobo ne zna.
    Neka radi s ono sto jer obecao pre tri godine Neka pronadje onaj dzak sa glasovima i osudi krivce, Stefanovicu diplomu Nikolicu fakultet, profesorima vrati pare, penzionerima penzije, ponisti Briselski sporazum, otvori Bulevar Ratka Mladica, zauzme makar Ogulin, dovede 10 milijardi dolara godisnje…
    I obavezno se izvini sto na sve ovo i jos ponesto cekamo 3 godine a obecao je u maju 2012. da ce mu biti dovoljno ne vise od 6 (sest meseci).

  • Draga Tanja nema potrebe za takvim recnikom. Svoj potpis ste mogli da date kad god ste zeleli zadnje 3 godine. A ovako zivim ne samo poslednjih godinu dana vec poslednju deceniju, tako da za ovakvo stanje ne mogu da krivim Vucica, vec Tadica – Dinkica – Stevanovica i ostalu kompaniju.

 3. Citajuci clanak i ja sam dobila strasnu zelju da osnujem stranku. Vodjena primerom ZZS i ja cu, valjda, za par godina sakupiti potpise, a iskoristicu i njihovu metodu sakupljanja potpisa, navodicu gradjane da potpisu “peticiju da se povecaju plate”. Ni potpise nisu mogli posteno da skupe.

 4. Господо о каквом ви опоравку земље причате? Причате о премијеру који не сме ни једном политичару на медијски мегдан? Причате о премијеру који је задужио земљу за додатних 7,5 милијарди, и премијеру у чијој земљи је задуженост 74% БДП-а… Ни ЗЗС нису ништа сем скупине људи који желе да се обогате. али ови су још гори. Зато живела Русија и Кина. То је нама спас!!! Једна мала стрнка у Крагујевцу расте, и видећете да ће бити највеће изненађење а то је “Руска странка”.. Кад транспарентност, морал и поштење преузму примат, тад ће се Србија уздићи и кренути напред! То ће се десити ускоро, ова социјална беда, криза морала и тоталан лоповлук су капи које ће прелити чашу! Зато драги моји Крагујевчани, Крагујевац неће нико извући сем нас Крагујевчана. Сви високи политичари су потрошна роба, гласајмо за младост, јер само младост нам улива поверење, поштење, морал и наду у боље сутра!!! Збијмо редове, уложимо у пољопривреду, у мала и средња предузећа, то је стуб и ШУМАДИЈЕ И СРБИЈЕ !!! Крагујевац окренут истоку!!!

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime