Zmija u Erdogliji

6
2609

zmija

U naselju Erdoglija, na prostoru između Daničićeve i Kopaoničke, meštani su juče, kao i prošle godine, imali problema sa zmijom, koja je prema njihovim rečima bila po leđima tamna sa svetlijim stomakom i dugačka skoro metar i po.

Komšijama je pažnju na neželjenog gosta skrenula mačka, koja ga je jurila okolo, a posebno ih brine to što se u ovom delu svakodnevno igraju deca.

Građani su potom slučaj pokušali da prijave policiji i nekim organizacijama za zaštitu životinja, ali su svuda dobili odgovor da hvatanje zmija nije u njihovoj nadležnosti, uz savet da je puste da ode ili ubiju. Videvši da nema pomoći, jedan od stanara obližnjih zgrada uzeo je stvar u svoje ruke i motkom usmrtio nemilog posetioca.

U Kragujevcu ne postoji nijedna konkretno nadležna služba za ovakve probleme, a građani bi slučaj trebalo da prijave Situacionom centru.

6 KOMENTARI

  1. Zar nije bilo jednostavnije odneti zmiju van grada? Da tu nema glodara tj. pacova ne bi ni bilo zmija… i tako nasa deca videse primer; ubij, zakolji, oderi, povredi …

  2. Zmija sama po sebi izaziva strah kod ljudi.I mene je strah od njih.Mislim da ih ne traba ubijati jer je korisna,hrani se glodarima.U vise navrata zadnjih godina sam nailazio na ove gmizavce.Odnosio sam ih dalje od naselja u njihovo staniste.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime