Životinje iz Eko-parka završile na ražnju i u loncu

1
2846

eko park zoo vrt

Iz Zoo-vrta u Eko-parku u Ilinoj vodi nestalo je jagnje, zatim jato od 12 ćuraka, pa tri guske, dve patke, kavez sa golubovima i dva pileta. Najsvežiji je nestanak velikog crnog zeca i dva manja. Najsvežiji je nestanak velikog crnog zeca i dva manja.

Slađan Rakić, predsednik Udruženja „Eko-park“, kaže da su zbog toga uvedene posebne mere bezbednosti kako bi se sačuvali dečji ljubimci od gladnih lopova.

– Imamo noćno dežurstvo, a četiri puta dnevno pravimo popis životinja. Najgore je što je poslednja krađa izvedena usred dana, oko podneva. Ako se ovako nastavi, ostaćemo bez vrta koji stvaramo već 20 godina – upozorava Rakić.

– Lopove nismo pohvatali, ali znamo da su ljubimci završili ili na ražnju ili u rerni. Jagnje je nestalo pred Đurđevdan, a ćurke oko Nove godine i pred Božić. Imale su skoro 30 kilograma, a to je kada se očisti 15 kilograma čistog mesa, koje se prodaje po ceni od 300 dinara. Sada, kada je park pun dece i ekskurzija, nestaje i manja živina. Da ne računamo to što su ukrali guske i patke, čudo je da je neko pokupio i golubove. Poslednji je stradao zec, koji nije bio mali, ali je neko sa njim odneo i dva mala, koja i ne mogu da se jedu dok se ne ugoje – kaže Rakić.

Izvor: Blic (N. Radišić)

1 KOMENTAR

  1. Kad bi konacno grad Kragujevac resio da ulozi neki dinar u Ilinu vodu, drugacije bi bilo. Sve u parku je uradjeno od donacija, recikliranog materijala i dobre volje nas mestana Iline vode. Iskreno, ovom mini zoo-vrtu i nije mesto ovde, bez obzira sto upravo on najvise privlaci i Kragujevcane i ljude iz ostalih mesta. Ali, sve je ovde uradjeno “na divlje”, nazalost, jer se ovaj park jos uvek vodi na Srbija sume, a lokalna vlast DECENIJAMA nije zainteresovana da se resi i status parka i da se ulozi malo para ovde. Inace, ranije je bio jedan ogradjeni prostor sa zivotinjama u Kosutnjaku, kod restorana, ali sadasnji “Kragujevcani” verovatno i nemaju pojma ni sta je Kosutnjak ni gde je, a kamo li da je to tamo bilo. Mozda ne bi bilo lose tamo napraviti pravi zoo-vrt, nekada, kada konacno u gradskoj vlasti budu sedeli neki normalni ljudi.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime