Zeleni Srbije u koaliciji sa SDS i Novom snagom na lokalu

0
2009

sds konferencija 28.2.2014

Na redovnoj konferenciji Socijaldemokratske stranke u Kragujevcu održanoj danas u prostorijama te stranke, predstavljeno je novo pojačanje – Zelene Srbije, koje će prema mišljenju predstavnika koalicije, doprineti boljem izbornom rezultatu na lokalnim izborima.

Tim povodom, novinarima su se obratili Vladimir Maksimović, predsednik Gradskog odbora SDS, zatim Dragan Nešić, ispred Zelenih Srbije i Đorđe Antonijević, šef izbornog štaba Nove snage. Oni su u obraćanju javnosti istakli da je u razgovorima o zajedničkom nastupu na izborima na lokalu, koji su se vodili i koji će se i nadalje voditi, postignut dogovor sa stankom Zeleni Srbije o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima u Kragujevcu.

– Nemamo vremena i nemamo moralne snage da kalkulišemo sa partnerima, već moramo svi da se ujedinimo i da udružimo naše demokratske potencijale i da učinimo napor da od ove zemlje napravimo bolje mesto. Želim da naglasim da smo vodili razgovore o objedinjavanju oko te naše zajedničke ideje i oko zajedničkog nastupa na sledećim izborima i postigli dogovor sa stankom Zeleni Srbije o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima, rekao je Vladimir Maksimović, predsednik kragujevačkih Socijaldemokrata.

Govoreći o ovom dogovoru koji je danas predstavljen javnosti, Maksimović je rekao da je ovo sasvim logičan sled događaja, naročito ako se ima u vidu komatibilnost programa i politike.

– Stranka Zelenih Srbije je naš partner od osnivanja, sa njima smo nastupali i na prethodnim izborima. Ovo je logičan sled. Naši programi su kompatibilni, naše javne politike su kompatibilne i ova saradnja je vrlo lako sklopljena pogotovo zato što mi u gradskoj vlasti vodimo resor ekologije koja je glavna programska nit u stanci Zeleni Srbije, a ideje u toj oblasti su nam identične, istakao je Maksimović i dodao da će se ove stranke i na republičkom nivou zajedno zalagati za podizanje zelene ekonomije, očuvanju životne sredine i formiranju fonda za zaštitu životne sredine koji je ugašen političkom odlukom, bez ijednog racionalnog argumenta.

Ispred kragujevačkog gradskog odbora Zelenih Srbije prisutnim novinarima obratio se Dragan Nešić i rekao da u SDS-u vidi stabilnog partnera, te da će se on i njegova stranka kroz rad u koaliciji zalagati za ekonomiju životne sredine, senzibilaciju društva u gradu i podizanje svesti o zaštiti životne sredine kod mladih Kragujevčana.

– Zeleni Srbije su prepoznali SDS kao jednog dobrog i veoma stabilnog partnera na lokalu što je potvrđeno i sporazumom na nacionalnom nivou. Naravno, ovo nije ništa novo jer već postoji duga tradicija saradnje između ove dve stanke. Stranka Zelenih Srbije će se u ovoj koaliciji zalagati za novu ekonomiju – ekonomiju životne sredine, za senzibilaciju društva u kragujevcu, a pokušaćemo da uključimo i veliki broj mladih i da kod njih podignemo svest o zaštiti životne sredine, zaključio je Nešić.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime