Zdravković: Pokret za naš grad – spreman da pruži svoj maksimum

4
1514

nebojsa zdravkovicNa konferenciji za medije odborničke grupe „Pokreta za naš grad“, održane tokom skupštinskog zasedanja, javnosti se obratio juče izabrani zamenik gradonačelnika prof. dr Nebojša Zdravković.

Zahvaljujući se gradonačelniku Radomiru Nikoliću na ukazanom poverenju i svim odbornicima koji su glasali za povratak na funkciju zamenika gradonačelnika, koju je obavljao i u prethodnom periodu, Zdravković je naglasio da je „Pokret za naš grad“ tim ambicioznih i politički iskusnih ljudi.

– Drago mi je da se nalazim na čelu takve organizacije. Kada smo doneli odluku da ponovo uzmemo učešće u novoj skupštinskoj većini i u gradskoj vlasti, rekli smo da ćemo se truditi da uvek kandidujemo najbolje pojedince za mesta koja pripadaju „Pokretu za naš grad“ po koalicionom sporazumu, kako bi uspeli da vratimo grad na stari put razvoja. Zahvaljujem se Obradu Turkoviću, koji je u prethodna dva meseca obavljao funkciju zamenika gradonačelnika i pokazao odgovornost i sposobnost. Turković će i u narednom periodu imati poverenje „Pokreta za naš grad“ i gradonačelnika, jer će od ponedeljka stupiti na novu dužnost pomoćnika gradonačelnika – rekao je Zdravković.

On je dodao da se na ovu funkciju vraća sa velikim entuzijazmom i iskustvom iz prethodnih osam godina.

– To ću upotrebiti za korenite promene koje su neophodne gradu u ovom trenutku. Vi ste svih prethodnih godina bili svedoci moje požrtvovanosti da grad učinim boljim i sve dok je bilo moguće ja sam davao svoj maksimum. Kada je došlo do razmimoilaženja stavova i predloga, a pre svega oko realizacije dokumenta finansijske konsolidacije, mi smo izašli iz prethodne gradske vlasti i sada smo ponovo odlučili da uzmemo učešće i damo svoj maksimum – kazao je Zdravković.

Novi-stari zamenik gradonačelnika istakao je da je grad u jako teškoj situaciji, kao i čitava država.

– Neophodna je potpuna konsolidacija gradskog budžeta. Prvi korak je deblokada računa grada i to je odrađeno. U narednim mesecima krenućemo u sanaciju javnih i javno komunalnih preduzeća i potpunu stabilizaciju gradskog budžeta. Ja lično i svi ljudi iz „Pokreta za naš grad“ daćemo svoj maksimum u tome i koristim priliku da pozovem sve političke aktere i sve političke stranke da stave po strani svoje ineterse i da svi zajedno radimo za grad i uvođenje u stabilnu ekonomsku situaciju. Neophodna je pomoć svih da bi uspeli da prevaziđemo probleme u kojima se trenutno nalazimo, a očekujemo u narednom periodu i veliku pomoć Vlade Srbije u realizaciji zajedničkih infrastrukturnih projekata kao što je to bio slučaj u godinama iza nas – zaključio je Zdravković.

4 KOMENTARI

  1. O kakvim korenitim promenama prica ovaj covek? Sve ove godine je proveo u vlasti. Uz prethodnike je bio do onog trenutka u kome je shvatio da svoje licne, interesne ambicije nece moci vise da zadovoljava u tom sastavu, pa je brze bolje pogazio prijatelje (kakvi – takvi, ali su bili njegovi) i presao na stranu do tadasnjih ljutih politickih neprijatelja. Valjda ce uskoro izbori, pa da se rascisti sa ovima zbog kojih grebemo po dnu.

  2. Vi iz ZZŠ ste bili za vaš džep I vase pozicije zbog toga ste I unistili Kragujevac jer ste suvise pohlepni bili. Bili smo vam dobri kada smo vam donosili pare iz Beograda a sada vam nevaljamo. Toliko o vama kakvi ste. I iskreno se nadam da 2016 necete preci census. Svima želimo da predstojeće praznike provedete u miru, zdravlju I veselju. Pozz

  3. Na ovo notorno obmanjivačko saopštenje komentar je suvišan…. A vaši licemerni komentari će uskoro biti jedino što će ostati iza vas, s obzirom da ste mnoge od nas, najblaže rečeno rzočarali.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime