Zbog lošeg stanja u zdravstvu Savez samostalnih sindikata pisao ministru

1
960

Povodom, kako navode, neprihvatljivog stanja u zdravstvu, Savez samostalnih sindikata Kragujevca uputio je otvoreno pismo ministru Zlatiboru Lončaru

Sundikat u pismu navodi,između ostalog, da se ministru obraćaju u ime desetina hiljada članova, a na osnovu žalbi građana koji su im se obratili.

“Mislite li da je u redu, da u ovim uslovima pandemije, aplikacija za zakazivanje pregleda, za pojedine ambulante, ne radi mesecima. Time su građani prinuđeni da satima u grupi, čekaju ispred vrata lekara. Telefonskim putem nas upućuju da dođete i čekate kod izabranog lekara. Doprinosi li to poboljšanju situacije? Nama laicima se čini da bi bilo bolje da svaki građanin ima svoj termin kod lekara i da ima što manje kontakata.

Zašto Кlinički centar u Кragujevcu vraća pacijente upućene na specijalističke preglede uz obrazloženje da im nije napisano da je „hitno“ i ako nema pacijenata ispred ambulanti? Da li bolest treba da dođe do te faze i postane hitna, da bi neko ko decenijama plaća doprinose za zdravstveno osiguranje zaslužio pregled?

Zašto se na telefone za zakazivanje u Кliničkom centru Кragujevac, niko ne javlja?

Zašto Кlinički centar u Кragujevcu pomoćnim radnicima angažovanim na određeno vreme nije isplatio i onako nisku decembarsku zaradu?

Molimo Vas da pomognete u rešavanju ovih problema u Кliničkom centru u Кragujevcu, uopšteno u zdravstvu, i olakšate građanima tešku situaciju”, navedeno je u pismu koje je Savez samostalnih sindikata Kragujevca uputio Lončaru.

1 KOMENTAR

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime