Zbog leda na ulicama povećan broj ortopedskih povreda

0
1589

Zbog neraščićenih trotoara i pešačkih staza u Kragujevcu povećan broj povreda. Građani su se ortopedima uglavnom obraćali zbog iščašenja i preloma ručnog i skočnog zgloba, kao i preloma kuka.

Kako se navodi u saopštenju Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac od juče popodne dolazi do povećanog priliva pacijenata u Hitnu ortopedsku ambulantu, sa povredama uzrokovanim padovima.

“Najčešće povrede su iščašenja i prelomi ručnog i skočnog zgloba, kao i prelomi kuka. U toku jučerašnjeg dana, hospitalizovano je ukupno 10 pacijenata na Kliniku za ortopediju i traumatologiju. Danas do ranih popodnevnih sati, hospitalizovana su još tri pacijenta”, saopšteno je iz UKC Kragujevac.

Prema informacijama iz te zdravstvene ustanove među pacijenatima preovlađuje radno sposobno stanovništvo i stariji sugrađani.

“Prosečan, uobičajen broj pregleda koje obave lekari ortopedi u Hitnoj ortopedskoj ambulanti Klinike za ortopediju i traumatologiju je oko 40 dnevno, a u toku jučerašnjeg dana, obaviljeno je 70 pregleda i zbrinjavanja pacijenata”, navodi se u saopštenju UKC Kragujevac.

 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime