Završeno uređenje obale jezera u Šumaricama

1
1603

Desna obala jezera u Šumaricama, nakon rekonstrukcije, juče je, simbolično, predata građanima na korišćenje. Vrednost investicije je 12 miliona dinara, a sredstva je iz budžeta obezbedio grad Kragujevac.

Član Gradskog veća za sport Predrag Stevović se posebno zahvalio radnicima preduzeća „Šumadija“ d.o.o., koji su na rekonstruisanju desne obale Šumaričkog jezera radili u dve smene i istakao da je izuzetno ponosan na ovaj projekat, koji predstavlja jedan od “kapitalnih projekata sportske infrastrukture”.

“Ovo je mesto koje posećuje najveći broj naših građana tokom leta, ali i tokom cele godine. Zbog toga smo želeli da ga uredimo kako bi se Kragujevčani rekreirali, odmarali i uživali sa svojim porodicama u jednom lepom i bezbednom okruženju. Mi ćemo nastojati da ovaj prostor održavamo kako bi sve ostalo u ovom stanju i narednih decenija, a trudićemo se i da u narednom periodu proširimo zabavni sadržaj”, kazao je Stevović.

On je najavio i da će „Avantura park“ biti u potpunosti biti rekonstruisan u oktobru ove godine.

“Projekat uređenja desne obale Šumaričkog jezera je jedan od najvećih projekata na kojima je naše preduzeće učestvovalo. Rekonstruisali smo kompletan parkovski mobilijar, a dodali smo i sadržaje kojih nije ranije bilo. Za najmlađe Kragujevčane smo napravili igralište koje je urađeno u skladu sa svim standardima, tako da su deca ovde bezbedna. Za roditelje smo omogućili da budu u blizini samog igrališta kako bi pazili na svoju decu. Potrudili smo se i da mladi imaju mesto za rekreaciju, zabavu i druženje. Imamo i deo koji je namenjen najstarijima, a to je deo borove šume gde će oni moći da igraju šah. Tu smo obnovili i česmu koja duže vreme nije radila. Ostvarili smo našu zajedničku zamisao da obuhvatimo sve generacije i da na celoj obali postoje raznovrsni sadržaji. Postavili smo oko četrdesetak klupa, nove korpe za otpatke, žardinjere, a zadržali smo i okrugle betonske stolove. Njih smo ulepšali i učinili udobnijim dodavanjem drvenih obloga”, istakla je Jasmina Mihajlović, direktorka preduzeća „Šumadija“ d.o.o.

Jezero u Šumaricama pripada kompleksu vodenih površina kojima upravlja SPD „Radnički“.

“Naša je obaveza da sve ovo održavamo na zadovoljstvo građana Kragujevca”, kazao je Bratislav Uraković, direktor SPD „Radnički“.

 

1 KOMENTAR

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime