Završeni radovi u školi u Jarušicama

0
866

U okviru projekta “Inkluzija dece u predškolsko obrazovanje i vaspitanje” opredeljeno je 750 hiljada dinara za sređivanje prostorija za mešovite vrtićke grupe pri osnovnim školama u Jarušicama, Stanovu i Malim Pčelicama.

Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje sa predstavnicom PU “Nada Naumović” kojoj pripada mešovita vrtićka grupa, obišli su danas završene radove u izdvojenom odeljenju OŠ “Sreten Mladenović” u Jarušicama.

“U Jarušicama je pre godinu dana opredeljen prostor za mešovitu vrtićku grupu, a sada smo kroz ovaj projekat sanirali toalete, sredili prilaz i stepenište škole, a zamenjena je stolarija u prostorijama koje zajedno koriste učenici, predškolci i mališani mešovite vrtićke grupe”, kazao je Aleksić.

U okviru projekta Inkluzija dece u predškolsko obrazovanje i vaspitanje u Jarušicama, osim popločanog stepeništa i sređenog prilaza školi, urađena je sanacija mokrog čvora sa vodovodnom i kanalizacionom instalacijom, urađena je hidroizolacija, i postavljena je nova keramika.

U toaletima koje zajedno koriste učenici i mališani mešovite vrtićke grupe zamenjena je stolarija, a u delu za boravak predškolaca i mališana od tri do pet godina, zamenjena je stolarija i prostorije su okrečene.

Ivana Vukić, pomoćnik direktora za pedagoški rad PU “Nada Naumović” kaže da je prethodne radne godine u četiri mešovite vrtićke grupe bilo oko 60 mališana, a da se ove očekuje veći broj. Pored ovog u Jarušicama postoje još tri mešovite grupe pri osnovnim školama na seoskom području i namera je da predstojeće radne godine veći broj dece, uzrasta od tri do pet godina, bude obuhvaćen u okviru četvoročasovnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja jer je već sada veliko interesovanje roditelja.

Inače, u okviru projekta “Inkluzija dece u predškolsko obrazovanje i vaspitanje”, najznačajnija je izgradnja vrtića u Erdeču kapaciteta 270 mesta i ukupne vrednosti 1,2 milijarde dinara. Kako je rečeno, u toku je izrada projekta, obezbeđene su dozvole, a trenutno se radi na čišćenju terena, pa se narednih dana očekujeme raspisavanje tendera za izvođača radova.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime