Završena izgradnja novog pogona kompanije “Janfeng”

0
908

Gradonačelnik Nikola Dašić i direktor kompanije “CTP invest” Srbija Vlatko Đuriček sa saradnicima obišli su upravo završen poslovni pogon u zoni poslovanja “Feniks”. Ovo je u Kragujevcu drugi objekat holandske kompanije CTP – industrijskog developera za potrebe kineske kompanije “Janfeng”, koja se bavi proizvodnjom delova i opreme za unutrašnjost automobila. U novoizgrađenom pogonu u toku je postavljanje mašina i opreme, a zvanična primopredaja između CTP–a i “Janfenga”, kako je najavljeno, planirana je za 5. maj.

Prema rečima gradonačelnika Dašića ta investicija za Kragujevac, u konačnoj fazi, znači preko 1.000 novih radnih mesta.

“Preko 1.000 porodica dobiće još jednu platu i promeniti kvalitet života. Ovo je jedan od najleših dana kada je zaista prijatno biti gradonačelnik. Novih 28.000 kvadrata. Očekujemo da se pokrene uspešna proizvodnja i da Kragujevčanima obezbedi dalje zapošljavanje. Važno je istaći, da je uprkos pandemiji koronavirusa, moj tim ljudi uspeo da servisira CTP. Kragujevčani su svoj deo posla uradili fantastično. Ovde smo bili pre samo sedam meseci u septembru prošle godine. Tada su se postavljali stubovi, danas već imamo gotovu fabriku sa probnom upotrebnom dozvolom. U ovom trenutku za potrebe Janfenga postavljaju se i podešavaju mašine. CTP je svakako investitor koji je već dokazao svoje reference, a u Kragujevcu ima pouzdanog partnera”, poručio je Dašić.

Prva investicija u koju je CTP u Kragujevcu uložio 18 miliona evra za potrebe “Janfenga” realizovana je 2019. godine. Ovo je drugi objekat za istog partnera površine 28 hiljada kvadratnih metara, od čega oko 4.000 kancelarijskog prostora.

“Samo u objekat i u zemljište CTP je uložio oko 19 miliona evra, ne računajući dodatnu investiciju Janfenga u iznosu od 20 miliona evra za opremanje pogona. Ovo je za nas vrlo izazovan projekat koji je, kako tehnološki tako i u svim drugim elementima, uspešno realizovan. Izgradnja je počela 5. septembra prošle godine a primopredaja objekta sa Janfengom planirana je već za mesec dana, tačnije 5. maja”, kazao je Vlatko Đuriček direktor kompanije “CTP Invest” Srbija.

Ovo je inače četvrti zajednički projekat CTP i Janfenga od kojih je jedan realizovan u Češkoj, a tri u Srbiji.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime