Završen Festival muzičkog filma

0
511

Festival muzičkog filma završen je fenomenalnom svirkom kragujevačkog benda “Vesele 80.”, kojem se priključio na bini i čuveni basista “Idola”, Zdenko Kolar.

Publika je na festivalu odgledala filmove “Nebeska tema” i “Novi talas-40 godina posle”, a organizatori su ovom prilikom ugostili reditelja Mladena Matičevića, pijanistu Aleksandra Šandorova, rediteljku i muzičku urednicu “Radio Beograda 202” Olgu Kepčiju, muzičkog kritičara Petra Janjatovića, basistu Zdenka Kolara i gosta iznenađenja, pevača i solo gitaristu pank grupe KBO, Sašu Vujića – Vuju.

“Obe večeri su bile fantastične i posebne na svoj način. Prve večeri je bilo nekako emotivno, na ivici suza, mada se poneka i iskrala. Publika je svakako bila” “dotaknuta”, a i u razgovoru sa gostima, prijateljima i saradnicima Vlade Divljana, osećala se duboka emocija tokom evociranja svih uspomena. Druge večeri, potpuno drugačiji koncept – vratili smo se u osamdesete, tako da je duh jugosovenstva lebdeo nad Trgom. Razgovor je potrajao, jer su posetioci bili inspirisani i poneti tom energijom novog talasa, a gosti su bili raspoloženi za opušteno “čavrčjanje o roku”. Najlepše od svega je da se i sinoć i veče pre u našem gradu nešto lepo i jedinstveno dogodilo, da je Đački trg bio prepun piblike od najmlađih posetioca sa lažama, do onih sa “srebrnim” frizurama, a bilo je i prolaznika sa kućnim ljubimcima, dozvanih dobrim rok zvukom, koji su zastali i ostali”, kažu organizatori iz “Kulta”.

Iz organizacije se još jednom zahvaljuju pokroviteljima Festivala – Ministarstvu kulture i informisanja, Filmskom centru Srbije i Skupštini grada Kragujevca, zatim Parlamentu Prve kragujevačke gimnazije i svim medijskim kućama koje su izveštavale o događaju, a bilo ih je dosta. Posebno se zahvaljuju prijateljima iz organizacije Arsenal FEST-a i svim divnim ljudima, posetiocima, koji su svojim prisustvom i svojom energijom ulepšali čitav događaj.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime