Zastava: NATO standard, novi kupci

0
1148

zastava oruzjeDirektor fabrike „Zastava oružje“ Rade Gromović izjavio je da će približavanje NATO standardima omogućiti da se svi proizvodi domaće odbrambene industrije nađu na potpuno novim tržištima, u zemljama NATO.

– Kvalitet naših proizvoda je nesporan i pruža nam se šansa da nađemo nove kupce. Zajedno sa ministarstvom odbrane činimo napore da se puška M-21 ponudi i članicama NATO koje u ovom trenutku možda nemaju pušku takvog kvaliteta – rekao je Gromović.

Po njegovim rečima, Ministarstvo odbrane priprema kodifikaciju proizvoda po standardu NATO da bi proizvodi kragujevačke fabrike i drugih srodnih domaćih preduzeća bili na zvaničnoj listi artikala koje će moći da se prodaju zemljama NATO.

Fabrika „Zastava oružje“ je prodajom robe i transferom tehnologije ove godine na inostranom tržištu ostvarila 42 miliona dolara što je rekord poslednjih 25 godina.

Lovačko i sportsko oružje je izvezeno u 40 zemalja sveta, a blizu 50 odsto količine u SAD.

Fabrika u Kragujevcu je, kao zvanicni snabdevač UN, deo kontigenta vojnog naoružanja isporučila mirovnim misijama UN u Avganistanu, a bila je i na tržištu Bliskog istoka i Afrike.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime