Zasedalo Gradsko veće

0
1115

Gradsko veće dalo je saglasnost gradonačelniku Kragujevca Radomiru Nikoliću da zaključi Memorandum o razumevanju članova “Radnog tela“ partnerstva za implementaciju “Inicijative za unapređenje ekonomskog i društvenog položaja žena u ruralnim područjima na teritoriji Šumadijskog i Kolubarskog okruga“, a u okviru ”Programa podrške ruralnom i regionalnom razvoju u Republici Srbiji”.

gradsko vece radomir nikolic

Pored Kragujevca, inicijativu će podržati grad Valjevo, opštine Ljig, Knić, Topola, Aranđelovac, Rača, Batočina i Lapovo, zatim, Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj i brojna udruženja. Program podrške ruralnom i regionalnom razvoju u Republici Srbiji, finansiraju Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, a sprovodi ga konzorcijum partnera NIRAS (Poljska, Danska), FAOW (Poljska) i Partner Solutions (Srbija) u periodu novembar 2015 – januar 2019. godine.

Na sednici Gradskog veća utvrđen je i predlog odluke o izmeni odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave grada Kragujevca za 2015. godinu i uputilo Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje. Razlog za donošenje ove odluke sadržan je u racionalnijem agnažovanju ljudskih resursa u okviru gradskih uprava i drugih organa lokalne samouprave, na taj način što je u pojedinim organima smanjen a u drugim povećan broj izvršilaca zaposlenih na neodređeno vreme, pri čemu je broj zaposlenih u organima lokalne samouprave ostao nepromenjen. Izmena broja zaposlenih u okviru javno komunalnih preduzeća posledica je preraspodele odnosno angažovanja radnika JKP “Niskogradnja“ u “Čistoći“ i “Parking servisu“.

Gradsko veće utvrdilo je i predlog Programa obeležavanja 21. oktobra – dana sećanja na žrtve streljanja građana 1941. godine i Nacionalnog dana sećanja na sve srpske žrtve u Drugom svetskom ratu.

Na sednici su odobrena i sredstva subvencija “Šumadija sajmu“ radi isplate duga JP “Srbijagas“ u iznosu od 560 661 dinar, kao i Centru za strna žita u iznosu od 961 807 dinara radi isplate neisplaćenih poreza i doprinosa radniku koji se izjasnio za odlazak u penziju.

Gradsko veće utvrdilo je predlog odluke o pristupanju Kancelarije za mlade grada Kragujevca “Nacionalnoj asocijaciji kancelarija za mlade“ osnovanoj od strane 56 lokalnih samouprava i uputilo Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje.

Pred odbornicima će se naći i predlozi odluka o izradi Plana detaljne regulacije “Dela stare varoši“ uz ulicu Srpskih doborovoljaca, kao i planovi generalne regulacije naselja Erdeč, Maršić, Stanovo i “Centar – Stara varoš

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime