Zakazana sednica Skupštine grada

0
969

Nakon konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović, zakazao je 14. redovnu sednicu, ujedno i prvu u 2022. godini, za utorak, 25. januar u 9 časova.

Među najznačajnijim tačkama dnevnog reda biće drugi deo Plana generalne regulacije Male Pčelice. Ovaj planski dokument donet je 2020. godine, ali se, kako se navodi, čekalam saglasnost Ministarstva odbrane, zbog toga što u jednom delu koji plan reguliše, a to je teritorija Divostina, postoji zona odgovornosti Vojske Srbije.

Na zakazanoj sednici odbornici će diskutovati i o Pravilniku određivanja naziva ulica, gradskih četvrti i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji grada.

“U prethodnom periodu, često smo imali upite od predsednika Saveta mesnih zajednica i građana koji su hteli da promene nazive ulica u svojim naseljima, kao i da daju predloge za promenu. U tome ih je sprečavao Pravilnik, koji je predviđao visoki cenzus, odnosno, broj potpisa ljudi koji imaju mesto prebivališta ili sedište svojih kompanija u određenoj ulici da bi njihova inicijativa uopšte mogla da bude razmatrana od strane Skupštinskog odbora. Po Odluci koja je još uvek na snazi, bio je potreban cenzus od pedeset procenata. Odluku smo promenili tako da će sada biti potreban minimalan cenzus od deset procenata. Svako lice koje živi u toj ulici, nakon što skupi deset procenata potpisa svojih komšija ili privrednika, moći će da preda predlog Savetu mesne zajednice. Savet zatim dostavlja predlog Skupštinskom odboru koji ga dalje razmatra i šalje Gradskom veću. Kada ga Gradsko veće usvoji, predlog se šalje Ministarstvu za lokalnu samoupravu. Po dobijenoj saglasnosti, Ministarstvo ga vraća Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje”, kazao je Petrašinović.

Među tačkama dnevnog reda, na zakazanoj sednici, nalaze se i finansijski planovi ustanova kulture, programi poslovanja i druga važna pitanja.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime