XXI Internacionalni džez festival u Kragujevcu ipak bez publike

0
363

XXI Internacionalni džez festival u Kragujevcu ipak neće biti održan uz prisustvo publike, već online, uz učešće svih već najavljenih izvođača.

“Uz sve napore organizatora da ispune planirani program, obezbede internacionalni karakter Festivala u vreme globalne pandemije i sprovedu sve preporučene preventivne mere kako bi ceo događaj bio bezbedno realizovan, nismo dobili potrebno odobrenje od strane nadležnih institucija. U poslednjem trenutku smo primili obaveštenje da Festival ne može da se održi uz prisustvo publike, na otvorenom. S toga smo odlučili da ispoštujemo našu vernu publiku, angažovane umetnike i ne odustanemo od realizacije programa u oblasti kulture”, saopštio je organizator.

XXI Internacionalni džez festival u Kragujevcu biće održan online, uz učešće istih najavljenih džez sastava i umetnika koji će sada nastupati na drugačiji način.

Uskoro će biti dostupno više informacija o online realizaciji i održavanju Festivala.

Ono što je izvesno je da će nastupiti Max Kochetov Quintet (Ukrajina/Srbija), Go Ali Soko (Srbija), Damir Imamović „Sevdah Takht“ (BiH) i Vasil Hadžimanov Bend (Srbija).

XXI Internacionalni džez festival u Kragujevcu organizuje „ArtKvart“ Kragujevac sa saradnicima, uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja i Grada Kragujevca.

Više informacija na zvaničnoj internet prezentaciji Festivala  i društvenim mrežama FB i Instagram.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime