Vučić najavio nove investicije

0
1732

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da najbolje vreme za Kragujevac i Šumadiju tek dolazi jer će u narednom periodu uslediti mnogo projekata, u koje će biti uloženo dosta novca jer se mora uraditi ono što nije urađeno godinama.

Prilikom posete MIND parku i kompaniji Simens mobiliti on je istakao da je veoma ponosan što “smo pokazali ove divne tramvaje urađene u Srbiji”

“Tramvaje i vozove koje ćemo da radimo u našoj zemlji na ponos su radnika, ali i svakog građanina ove zemlje. To pokazuje koliko se Srbija promenila, koliko ide u boljem smeru i koliko dobro razumemo šta je to što moramo da radimo i u budućnosti. Simens je odlučan da Kragujevac postane železnički centar za proizvodnju šinskih vozila u Evropi. Slušajući naše ljude koji su predstavili ceo projekat, uverio sam se koliko snage i znanja i pameti imamo i koliko smo dobili novih tehnologija, ali i kolika ozbiljnost i odgovornost je preneta na naše ljude”, rekao je Vučić i izrazio nadu da ćemo uskoro u Beogradu i širom Srbije moći da vidimo tramvaje i vozove proizvedene u Kragujevcu.

On je najavio izgradnju najsavremenije test pruge u Simensu, železničke pruge u dužini od 16 kilometara koja će povezati fabrike Simensa i MIND parka: Sobovica – Lužnice – krak Batočina. Ovo je samo deo ulaganja u Kragujevac. Gradiće se severna obilaznica, značajna sredstva opredeljena su za 650 kilometara kanalizacione mreže, ali i za izmeštanje toplane iz centra grada.

Pored toga, završava se projekat za rekonstrukciju Univerzitetskog kliničkog centra, a vrednost građevinskih radova je 35 miliona evra. Privodi se kraju i projekat za stadion „Čika Dača“.

“Jedino gde suštinski kasnimo je Centar za matične ćelije i to zbog pandemije koronavirusa, ali krećemo i to da radimo”, kazao je Vučić.

Po rečima gradonačelnika Nikole Dašića, Kragujevac se nalazi u ciklusu investicija kakav se ne pamti.

“Ukupna vrednost investicija prelazi milijardu evra. Ogromni kapitalni projekti značajno će promeniti grad Kragujevac šireći ga stvoriće veliki potencijal za razvoj. Očekujemo da, posle svega toga, Kragujevac ekspolodira u razvoju i sa populacijom, zapošljavanjem, sa daljim razvojem industrije. Naš zadatak je da stvaramo lepši ambijent”, poručio je Dašić.

O velikim projektima za Kragujevac i Šumadiju, predsednik Vučić je razgovarao sa gradonačelnikom Dašićem, njegovim saradnicima i predstavnicima Šumadijskog okruga na sastanku u Gradskoj upravi. Sastanku su prisustvovali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, državni sekretari Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek i Aleksandar Stefovski.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime