VSS: Zašto poljoprivrednici nemaju isti tretman kao radnici FIAT-a

0
317

Povodom akutuelnih problema radnika FIAT-a, ali i teškoća sa kojima se susreću poljoprivrednici, saopštenjem na svojoj fejsbuk stranici oglasio se Narodni pokret “Volim selo svoje”.

U toj organizaciji pozdravljaju podršku koju gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić daje radnicima FIAT-a kao i trud na nalaženju rešenja za probleme opstanka fabrike, ali i dodaju da takav pristup treba da bude i kada su u pitanju interesi drugih građana.

“Ne možemo da ne primetimo da takvu podršku nisu imali poljoprivrednici kada su se obratili gradonačelniku za pomoć u posredovanju prema vladi Srbije i ministarstvu poljoprivrede pred najavljene proteste u februaru. Seljaci tada nisu mogli da računaju na to da će gradonačelnik ići sa njima u Beograd kako bi pomogao u rešavanju problema, pitamo se čime su proizvođači hrane zaslužili toliko različit tretman u odnosu na proizvođače automobila. Svi problemi u stočarstvu i ratarstvu su još uvek tu, ništa se nije promenilo na bolje, svi razlozi za proteste još uvek postoje, resorno ministarstvo nije učinilo ništa, a ono što je grad nepotrebno preuzeo na sebe još je u fazi obećanja, nije do kraja realizovano i strahovito kasni tako da će efekat biti zanemarljiv. Želimo da verujemo da živimo u gradu čiji će gradonačelnik jednaku podršku i pomoć pružiti svim grupama građana koji pomoć zatraže i da njegov odnos prema različitim “esnafima” neće biti selektivan u sličnim situacijama u budućnosti. Gradonačelniče, poljoprivrednici su takođe građani Kragujevca, stoga očekujemo da ćemo i mi na Gradsku pravu moći da računamo kao na svoju kuću”, poručili su iz Pokreta “Volim selo svoje”.

Narodni pokret “Volim selo svoje” ima i odbornika u Skupštini grada Kragujevca, Jovicu Radovanovića, a lista na kojoj je izbran deo je lokalne vlasti.

 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime