Vredna donacija ustanovama socijalne zaštite

0
3361

U okviru razvojne pomoći „ODA 2022“ Vlada Republike Koreje donirala je tri specijalizovana vozila za ustanove socijalne zaštite u Srbiji. Vrednost donacije je 133 756 evra.

U prisustvu načelnice Šumadijskog upravnog okruga Biljane Ilić – Stošić, gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića i brojnih gostiju, ambasador Republike Koreje u Republici Srbiji Jeovong Li i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Prof. dr Darija Kisić, uručili su ključeve vozila.

Kombinovano vozilo “Opel Movano” donacija je Ustanovi za smeštaj odraslih i starijih Dimitrovgrad, a saniteti “Citroen Jumper” Domu za duševno obolele „1 oktobar“ Stari Lec i Zavodu za smeštaj odraslih „Male pčelice“.

U ime ustanova socijalne zaštite zahvalila se Danijela Nastić – Simović direktorka Zavoda za smeštaj odraslih “Male Pčelice”. Ona je naglasila da će vozila, donirana u okviru projekta Podrška ustanovama socijalne zaštite za smeštaj odraslih i starih u Republici Srbiji, značajno doprineti poboljšanju kvaliteta usluga za korisnike.

“Korejska Vlada svake godine pruža razvojnu pomoć Srbiji, a ove godine to činimo u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Tokom pandemije Koreja i Srbija su aktivno sarađivale. Ova donacija je produžetak saradnje naše dve zemlje radi zajedničkog prevazilaženja korone. To je ujedno i polazna tačka prijateljske saradnje u oblasti medicine i socijalne zaštite koja će se nastaviti u budućnosti. Nadam se da će naša donacija doprineti poboljšanju socijalne zaštite, omogućiti brži pristup zadravstvenim sistemima i poboljšati kvalitet života građana. Ambasada Republike Koreje će i dalje biti pouzdan partner i trudiće se da pruži Srbiji neophodnu podršku, kako bi naše dve zemlje zajedno postigle održivi razvoj”, rekao je ambasador Jeovong Li.

Zahvaljujući se ambasadi Koreje na podršci, Darija Kisić je odala priznanje i  zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite.

“Naš sistem socijalne zaštite funkcioniše jako dobro, bez obzira na različite prepreke koje imamo, ali dokle god imamo zajednički cilj, zajednički put, ovakvu snagu i entuzijazam, sigurna sam da smo na dobrom putu da se još više razvijamo i napredujemo. Donirana vozila će značajno olakšati svakodnevno funkcionisanje i kvalitet života zaposlenih i korisnika, u Kragujevcu, Dimitrovgradu i Starom Lecu”, kazale je Kisić.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime