Vladimir Radenković novi trener Radničkog 1923

0
438

Vladimir Radenković novi je trener fudbalera kragujevačkog Radničkog 1923.

Radenković je više od jedne decenije trenerski posao učio u brojnim domaćim i inostranim klubovima, a posao u novom superligašu Radničkom predstavljaće prvi samostalni trenerski angažman u karijeri.

“Mislim da je nakon toliko godina staža na nivou asistenta, konačno došao pravi trenutak da se okušam u samostalnom radu. Moram reći da je do saradnje došlo nekako spontano, nakon što su mi ljudi iz kluba predočili svoju viziju da od Radničkog 1923 naprave jedan moderan klub sa prepoznatljivim stilom igre, koji će napraviti iskorak u srpskom fudbalu. Naša zajednička želja je da Radnički 1923 u narednom periodu igra jedan moderan, totalni fudbal, sa puno rizika i na gol više, u kome će publika na “Čika Dači” moći da uživa“, rekao je Radenković posle promocije.

Nastojaćemo da afirmišemo što je moguće veći broj mladih igrača, pre svega iz Kragujevca, ali i iz drugih sredina, istakao je Radenković.

„Nadam se da ćemo predanim radom tokom predstojećeg pripremnog perioda i uz par kvalitetnih pojačanja uspeti da stvorimo jednu veoma respektabilnu ekipu, koja će igrati značajnu ulogu u superligaškoj konkurenciji“, poručio je on.

Njegov stručni štab činiće Goran Isidorović, Srđan Zirojević i Vujadin Radenković.

Novi šef struke Radničkog danas će izvršiti prvu prozivku igračkog kadra i tako ozvaničiti početak priprema za predstojeću sezonu.

Radenković je više od jedne decenije pekao trenerski zanat u brojnim domaćim i inostranim klubovima. Počeo je kao asistent Marku Nikoliću u beogradskom Radu, u periodu kada je klub sa Banjice beležio sjajne rezultate u domaćem prvenstvu, pa je čak dospeo i do kvalifikacija za Ligu Evrope. Potom je sarađivao sa Ivanom Vukomanovićem u Slovanu iz Bratislave i Apolonu sa Kipra, kao i sa Tomislavom Sivićem u mađarskom Diošđeru, a imao je i kratku epizodu na klupi ljubljanske Olimpije. Mladi stručnjak je upisao i kraći staž i u Fudbalskom savezu Srbije, najpre kao pomoćnik Tomislavu Siviću u mladoj reprezentaciji Srbije, a zatim i Mladenu Krstajiću u stručnom štabu A selekcije.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime