Video konferencija učenika Smolenska, Bidgošća i Kragujevca

0
39604

fi8m3avw copy

Učenici Prve tehničke i Turističko-ugostiteljske škole „Toza Dragović“ iz Kragujevcu koji uče ruski jezik, danas su sa svojim vršnjacima iz gradova pobratima Smolenska i Bidgošća bili učesnici video konferencije, a u okviru obeležavanja 60 godina pobede nad fašizmom.

Naime, ruski grad pobratim Smolensk ove godine realizuje istorijsko-književni projekat „Sve što je bilo za pamćenje pamtim“, posvećen svima koji su se borili u Drugom svetskom ratu i onima koji su ih čekali da se vrate sa fronta. Cilj projekta kome su se na inicijativu Smolenska priključili gradovi pobratimi Bidgošć i Kragujevac, je da se pokaže da je svaki vojnik-junak, da ih se sećamo kroz stihove, jer ih je svake godine sve manje, kao i da se razume kakva je bila cena sreće i slobode.

Učenici su preko „Skajpa“ međusobno komunicirali na ruskom jeziku, predstavili svoje gradove i upoznali vršnjake sa najvažnim događajima iz Drugog svetskog rata vezanih za svoje gradove. Učenici Turističko-ugostiteljske škole recitovali su na srpskom i ruskom jeziku Krvavu bajku Desanke Makismović.

FOTO: Duško Đorđević

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime