Vežba sistem 2021 na jezeru Bubanj

0
1236

Ministarstvo unutrašnjih poslova će danas, na više od 50 lokacija u Srbiji, organizuje operativno-taktičku vežbu subjekata i snaga sistema zaštite i spasavanja u Republici Srbiji „SISTEM 2021“. U Kragujevcu će vežba početi u 10 časova, na jezeru Bubanj.

U operativno-taktičkoj vežbi, koja će biti izvedena na teritoriji cele Srbije, učestvovaće oko 8.000 ljudi, pripadnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, Crvenog krsta Srbije, Vatrogasnog saveza Srbije, Vojske Srbije, Gorske službe spasavanja, subjekata i snaga jedinica lokalne samouprave, vodoprivrednih preduzeća, posebnih organizacija i organa.

Vežba, koja će po prvi put, od vremena bivše SFRJ, biti izvedena u ovakvim razmerama i formatu i istovremeno će se održati na 50 lokacija, 24 grada i 26 opština u Republici Srbiji.

Tokom vežbe subjekti iz sistema zaštite i spasavanja prikazaće spremnost i sadejstvo u odgovoru na elementarne nepogode i tehničko-tehnološke nesreće i na njoj će biti prikazano sadejstvo svih subjekata i snaga sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama u Republici Srbiji, kako na lokalnom tako i na republičkom nivou.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime