Veselin Vuković novi trener rukometaša Radničkog

0
474

Naš proslavljeni reprezentativac Veselin Vuković, novi je trener Rukometnog kluba Radnički, a u sredu će biti i zvanično predstavljen u klupskim prostorijama.

Ovaj stručnjak je nedavno sporazumno okončao svoj angažman u šabačkoj Metaloplastici, koju je vodio u više navrata, a kao igrač učestvovao je i u osvajanju dve titule prvaka Evrope sa ovim klubom, 1985. i 1986. godine. Potom je sa uspehom nastupao i u Španiji, u dresu Atletiko Madrida i Barselone, dok je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio Olimpijske igre 1984. i Svetsko prvenstvo 1986. godine.

Radio je i kao trener juniorske reprezentacije Jugoslavije i pomoćni trener nacionalnog tima na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju. Posle Olimpijskih igara radio je na Kipru, da bi ga upravni odbor Rukometnog saveza Srbije (RSS) 1. aprila 2010, imenovao za selektora muške reprezentacije do 2012. godine i Olimpijskih igara u Londonu. Osvojio je srebro na Evropskom prvenstvu u rukometu 2012, održanom u Beogradu. Sa Metaloplastikom ima i osvojen Kup Srbije u sezoni 2015/16.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime