Veroljub Stevanović: Početak svih mudrosti je strah od Boga

5
2121

Verko S SavaOrden Svetog Save je najveće priznanje koje sam dobio u životu – rekao je gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović u izjavi za medije, povodom priznanja koje mu je dodelio Partijarh srpski gospodin Irinej, a na predlog Njegovog preosveštenstva episkopa šumadijskog gospodina Jovana.

Gradonačelnik Kragujevca kaže da u tom trenutku prorade emocije i ne krije da je bio veoma uzbuđen jer je prirodno da se pitate – jeste li to zaslužili i koliko je to priznanje sada obavezujuće, samo po sebi, da nastavite da radite ono što ste započeli. Prva misao koja mi je tog trenutka prošla kroz glavu je Solomonova “Početak svih mudrosti je strah od Boga“. Koliko sam ja sledeći tu misao u životu uspeo da sledim Gospoda? To je bila neka moja vodilja u mom odnosu prema poslu koji radim i prema obavezama koje imam, istakao je Stevanović. Saradnja sa crkvom traje dugo i dok je preosvećeni vladika Sava bio živ, a i sada sa preosvećenim vladikom Jovanom ja sam se trudio da pre nego što odlučim da nešto uradim sve to podelim sa njima. To mi je mnogo pomoglo u rešavanju nekih problema.

Gradonačelnik Kragujevca je podsetio na iskušenja kroz koja smo prošli sa izgradnjom Krsta na ulasku u Kragujevac, koji je finansiran sredstvima donatora, a sada je jedno od glavnih obeležja grada. Što se tiče podizanja hramova u Kragujevcu, mi smo sve dogovoreno završili. Preostaje izgradnja još dva hrama, jednog u krugu Kliničkog centra, a drugog u naselju Stara radnička kolonija. Reč je o crkvi brvnari koja će biti podignuta pored Sokolane što će biti značajan objekat ne samo za to naselje nego i za grad.

5 KOMENTARI

  1. nije zasluzio orden.svo to njegovo angazovanje kao vernika ,nosenje brojanice itd.,pogazilo je ne postovanje 10 Bozijih zapovesti,a to se odnosi na cuveno verko lamela, pa posle kao gradonacelnik ojadili su sve sto su mogli,primer autosaobracaj i niskogradnja,a za budzet da i ne pricamo….

  2. Svaka čast i sve čestitke. Ko zna, to je zaista veliko i vredno priznanje. A ovo o čemu ovi ovde pričaju veze nema sa životom. Toliko neproverenih gluposti i lupetanja da se normalan čovek postitdi. Ali ovo je Srbija – tuđi uspeh se ne prašta.

  3. da,ti radojko imas pojma,uspeh je jedno kad zasluzis,a ovo je neuspeh i drzave i crkve i svih koji dele te nagrade ,orden Svetog Save,zasta za lopovluk i nosenje brojanice,a kad je bio u kpj i krao lamele,ovaj grad pokrao skroz,jel ima za to nagrada mislim da je zabela nagrada za njega i tamo moze da se moli Bogu,da okaje grehe.

  4. jos nesto zar nema neki obican gradjanin,koji je zasluzio tu nagradu,kao vernik ,donator,a ne bas gradonacelnik,razmisli malo o tome radojko…

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime