Veroljub Stevanović: Jedino pred Kragujevčanima imam obavezu da objašnjavam odluke koje sam donosio

3
2475

veroljub stevanovic
Pošto je kragujevački odbor SNS-a preuzeo ulogu tužioca i to specijalnog, ovim putem obaveštavam građane Kragujevca i Srbije da ne želim da polemišem na naprednjačko-aferaški način. Krivičnim prijavama i tužiocima preti SNS, jedino to i znaju, i nemam nameru da njima polažem račune. Jedinu obavezu za bilo koju vrstu javnog objašnjenja imam prema Kragujevčanima“, izjavio je predsednik Inicijativnog odbora ZZŠ Veroljub Stevanović.

Oni koji se u pravo i zakone mnogo bolje razumeju od mene, a naročito od SNS-a, uvereni su da je krivična prijava koju je podneo gospodin Radomir Nikolić pravno neutemeljena, bez bića krivičnog dela, puna formalnih grešaka, počev od sudske nadležnosti, pa do toga da se o Kragujevcu govori kao opštini, iako od ’92. ima status grada“, kazao je Stevanović.

Što se tiče razlike između osnovnog duga i duga ugovorenog predmetnim sporazumom sa „Merkurom“ odnosno „Validusom“, gospodo „tužioci“ – obratite se veštacima ekonomske struke, sasvim precizno će vam objasniti da od 2006. do 27.07. 2012. godine kamata nije zaračunavana tako da su ova sredstva u ovom periodu korišćena bez kamate. Kamata je plaćana po sporazumu samo od 27. 07. 2012. do zaključenja sporazuma. Ovo praktično znači da je grad u svakom smislu manje isplatio u odnosu na ono šta je dobio. Ako bismo sredstva uplaćena gradu od strane firme „Validus“ Doo 2006. g. i sredstva koje je grad isplatio preračunali u evre (2006. – E – 79 RSD , 2015. – E – 120 RSD ) prostim računom za vas ispada komplikovano.

Dolazimo do prostog zaključka da je grad isplatio „Validusu“ manje 115.000 eura.

Uz sve ovo treba dodati činjenicu da je vrednost spornog zemljišta u ovom trenutku najmanje dvostruko veća u odnosu na 2006. god. Iz svega ovoga možete ako ste dobronamerni zaključiti da li je grad dobio ili izgubio potpisivanjem sporazuma.

Ovo nije odgovor naprednjacima, jer oni nisu ni tužioci, ni istražitelji, ni sudije, ma koliko se trudili da to budu. Ponovaljam, jedinu obavezu imam prema građanima i želim da njima pojasnim odluke koje sam donosio“, izjavio je Stevanović.

3 KOMENTARI

  1. Nema sta nama da objasnjavas u specijalnom sudu ces da objasnis i ti i tvoji kompanjoni.zasto su nam nekoliko firmi propalo ,zasto su nam ulice ne asvaltirane,vodovodna mreza i kanalizaciona nula,a pare ste imali da izgradite i sredite sve za dva Beograda na vodi.miskovic je za vas nula i ovi drugi klanovi.ajde u zatvor,na robijanje….

  2. Сјебали сте Нискоградњу, Дирекцију за урбанизам, Предузеће за изградњу града, Чистоћу, Зеленило, сајмиште, Спортски центар Младост, Парк, све школе. Све блокирано, ништа не може да се гради, ни рупе не могу да се закрпе по улицама… о чему бре ти причаш. Па сигурно да мора да омиришеш затвор….

  3. Niskogradnja je svoje postojanje zavrsila jos za vreme vaseg mandata. Komentator je pobrojao sva preduzeca koja se bukvalno raspadaju pri cemu Preduzece za izgradnju grada duguje Direkciji za urbanizam vise od 50 miliona dinara za odradjene poslove. Zaposleni u Preduzecu uredno primaju platu dok u Direkciji kasne 9 meseci. Bas logicno, zar ne?

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime