Verko: Zadovoljan sam onim što sam uradio za Kragujevac

4
2783

veroljub verko stevanovicDa li je gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović izgubio većinu u Skupštini grada biće poznato na prvom redovnom zasedanju gradskog parlamenta. Na dnevnom redu, pored ostalog, naći će se i inicijativa odborničke grupe ”Zajedno za Šumadiju” o izglasavanju poverenja gradonačelniku Veroljubu Stevanoviću. Iako najavljena inicijativa opozicionih stranaka, okupljenih oko Srpske napredne stranke, za sazivanje sednice po hitnom postupku na kojoj bi se odlučivalo o smeni aktuelne gradske vlasti još uvek nije stigla u Skupštinu grada.

Ovo je jedan veliki izazov i iskušenje – rekao je gostujući u emisiji RTK ”Stanje stvari” Veroljub Stevanović gradonačelnik Kragujevca, komentarišući odluku dojučerašnjih koalicionih partnera SPO, JS i PUPS da javno podrže SNS u nameri da uz pomoć odbornika prekomponuju vlast mimo izborne volje građana.
Ako bih izgubio podršku građana na izborima bilo bi mi teško, jer to znači da nisam dovoljno dobro radio svoj posao i da nisam uspeo da rešim najvažnije probleme svojih sugrađana. Ovako, sila je sila. Raspoložen idem dalje.

Nisu me razočarali oni koju su podržali inicijativu Srpske napredne stranke jer ja, kazao je Stevanović, znam ko su i kakvi su ti ljudi. Važnije mi je ko je ostao uz mene i time sam zaista ponosan. Uostalom to i nije koalicija za bolji Kragujevac nego koalicija protiv Verka. Ja nemam razloga da se borim za vlast, jer meni to nije potrebno. Ovo je naša borba za Ustav, za proceduru, proces, za pravo stanje stvari, da se ne prekompnuje vlast po nalogu partijskih centrala u Beogradu mimo izborne volje građana. To znači da je besmisleno imati lokalne izbore.

Bez obzira na to šta će se dogoditi, mi idemo dalje. Sad smo videli ko je ko, ko je izdajnik, ko će dati program za ekonomski oporavak grada. Ja sam svoje pokazao i zadovoljan sam onim što sam uradio za Kragujevac. Od ”doline gladi” ovo je postao grad budućnosti, sa 137 mesta po svim ekonomskim pokazateljima Kragujevac je treći grad u Srbiji, ponosan sam na FIAT, Plazu, bulevare, na grad koji danas sasvim drugačije izgleda.
Uostalom, grad koji je sada potpuno blokiran i kome su prepolovljena transferna sredstva ipak radi i funkcioniše bolje nego bilo koji grad u Srbiji. Redovni poslovi u lokalnoj samoupravi trpe zbog stalnih pritisaka i blokada, ali je sve što se odnosi na najvažnije životne probleme građana, istakao je Stevanović, pod kotrolom. Uveliko se obavljaju poslovi na asfaltiranju ulica u gradu i na seoskom području, pripremamo se za predstojeću grejnu sezonu, pred nama je i najvažniji posao pripreme budžeta za narednu godinu.

Ovakvi pritisci i prebrojavanja, prema rečima Stevanovića, neće još dugo trajati, najviše još desetak dana, do redovne sednice Skupštine grada. Ukoliko odbornici izglasaju nepoverenje odlazim sa te funkcije čista obraza, zadovoljan sa onim što sam uradio jer sam u sve to uložio celog sebe. To naravno ne znači da se predajem bez borbe, staviću se na čelo opozicije, poručio je Stevanović, za dobro svih nas. Nikada nisam kalkulisao, ne mogu protiv sebe i ne mogu za razliku od drugih da se složim sa onim što nije dobro. Zaduživanje, smanjenje plata i penzija, a sve kako kažu za dobrobit građana. Uostalom, videćemo se na izborima za najviše godinu dana.

Verujem da je ideja o okupljanju opozicije kap koja je prelila čašu. U svakom slučaju, svestan sam i svojih grešaka kojih je bilo prilikom izbora pojedinih saradnika i mislim da je trebalo da budem oštriji bez obzira na političke posledice u tom trenutku. Građanima Kragujevca poručujem da se stave iznad vesti koje im se plasiraju, da gledaju samo sebe, svoj tanjir i svoje ukućane. Ne dozvolite da vas lažu i glasajte samo za one koji imaju rezulatate iza sebe. Ocenite nas na izborima – poručio je Veroljub Stevanović.

4 KOMENTARI

  1. Sramota je na koji način nesposobnjakovići iz SNS-a preuzimaju vlast u Kragujevcu. Ali, gospodine gradonačelniče, kako možete da kažete da ste zadovoljni? Pa pogledajte na šta nam liči grad i to samo one stvari za koje ne možete da krivite republički vrh. Većina nas koji živimo na potezu od Pivare, preko Bresnice, Nove kolonije, Lekine bare, naselja oko stanice, Iline vode, pa do Ilićeva se osećamo kao građani drugog reda jer za Vas i posebno vaše poltrone pristigle ovde ko zna odakle ovaj deo grada uopšte i ne postoji. Nažalost, isto će biti i kad ovi drugi sednu u fotelje.

  2. Vidi se koliko ste uradili za svoj grad Kragujevac,a ulica koja je u samom centru grada,pored škole Milutin i Draginja Todorović je već godinama ne asvaltirana i godinu dana već nema ulično osvetljenje.Radi se inače o ulici Majakovskog,čist dokaz o vašem zalaganju za grad svih ovih godina.

  3. Gledamo u svoj tanjr , ali on je prazan pošto nismo primili platu , a ukućane ne možemo ni da pogledamo u oči od poniženja što nemamo ni za najosnovnije potrebe. Ako je to po vama grad budućnost gradonačelniče, pitam se kakva je tek dolina gladi. Da li zaista mislite da ste sve učinili za ovaj grad?

  4. Bahata vlast u Knjaževcu (URS-DS-DSS-LDP-JS) je očigledan primer lokalnih kabadahija i neljudi, koji samo slede primer svog idola Boška Ničića iz Zaječara, koji se ponašao na isti način. Opšte je poznato kako je tzv. “knez timočki” završio, pa ga cenim da slična sudbina očekuje i knjaževačku garnituru. Ni opozicija nije bolja, vrhu SPS-a je bilo bitno sebe da zaposli, u EPS i Dunav osiguranje, a SNS je anemičan, slab i pasivan. Knjaževac propada, mladi odlaze, a gospoda šenluče! Samo za plato oko Doma kulture dato je 550 hiljada evra, ne računajući anekse ugovora, s obzirom da je 1. maj bio rok za završetak radova! A gle čuda, jedna od firmi, koje su angažovane za ovu gradnju, je firma nedavno hapšenog Baneta Banane iz Niša (URS, odakle su i direktor Doma kulture i predsednik opštine Knjaževac). Vreme je za “gov…ve motke”, narodu je dosta!!!

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime