Verko: Propustio sam da ažuriram prijavu o imovini

3
2689

veroljub stevanovic

Nekadašnji gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović izjavio je danas da je, zaključno sa 2014. godine, Agenciji za borbu protiv korupcije redovno podnosio izveštaj o imovinskom stanju, ali da je napravio propust što poslednju prijavu nije ažurirao kada je, kako je rekao, svrgnut sa vlasti.

Strevanović je rekao da nije znao da treba da prijavi imovinu odlaskom sa vlasti.

– Znao sam da kada funkcioner dođe na vlast ima obavezu da u roku od 30 dana prijavi imovinu, a nisam znao da u istom roku to treba da uradi i odlaskom sa vlasti – rekao je Stevanović na konferenciji za novinare u sedištu Zajedno za Šumadiju ( ZZŠ).

U njegovom slučaju, kako kaže, to znači da je do 28. novembra 2014. godine trebalo da ažurira prijavu o imovinskom stanju koju je podneo dok je bio gradonačelnik i koji tu funkciju ne obavlja do 28. oktobra prošle godine.

Stevanović tvrdi da se njegovo imovno stanje za 14 godina, koliko je bio gradonačelnik, nije “ni za jedan evro uvećalo” i pozvao novinare da dođu kod njega kući da se lično u to uvere.

Stevanović: Svu imovinu sam nasledio

On je naglasio da je svu imovinu koju ima nasledio i naveo da je reč o kući u Pčelicama u kojoj je rođen, zatim jednom stanu, kao i kući u kojoj živi.

– Od majčine kuće koju sam nasledio, a koja je srušena zbog investicije u infrastrukturu, dobio sam stan i lokal. To sam prodao i podigao kredit od 22.000 evra kako bi renovirao kuću u kojoj sada živim – objasnio je Stevanović.

Nekadašnji gradonačelnik Kragujevca je istakao da veruje Agenciji za korupciju koja je protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog neprijavljivanja imovine, smatrajući da propustom koji je napravio zaslužuje prekršajnu prijavu, ali da se neće žaliti.

Stevanović je rekao da građani Kragujevca i Srbije ne treba da veruju svemu što će protiv njega da se plasira u javnosti jer, kako je kazao, praktično je počela predizborna kampanja i biće raznih podmetanja.

3 KOMENTARI

  1. Ma, da, “znas” da vodis grad, bio poslanik u Skupstini, “strucan si i sposoban” za svako pitanje koje se postavi, ali gle – nisi znao da treba da prijavis imovinu kada odlazis sa vlasti. Logicno ti je da se prijavis kada dodjes na vlast, a nelogicno da prijavis kada odlazis sa vlasti. Pa valjda je sustina u prijavi imovina posle odlaska, da bi se videlo koliko se kralo. A Cica to nije bas najbolje razumeo.

  2. Pa nije pao sa marsa,Covek je radio ne razumem cemu tolika invidija. Ali znam da ce ZZS ovog puta ubedljivo pobediti na izborima.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime