Veliki školski čas uz poštovanje epidemioloških mera

0
2018

Organizatori antiratne manifestacije “Veliki školski čas”, Muzej “21. oktobar” i grad Kragujevac, dobili su saglasnost Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” za održavanje te manifestacije.

Imajući u vidu da se “Veliki školski čas” odvija na otvorenom, kao i značaj obeležavanja ovog tragičnog događaja, “Batut” je pored građana dozvolio i prisustvo učenika i nastavnika osnovnih i srednjih škola, ali uz obavezno nošenje zaštitne maske.

“Učenici i nastavnici moraju da nose maske i tokom dolaska na mesto manifestacije ukoliko dolaze organizovano u većim grupama, a posebno ukoliko se za dolazak na skup koriste autobusi, bilo gradskog prevoza ili namenski organizovanog prevoza. Iako se skup odvija na otvorenom prostoru, imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju u Kragujevcu i Šumadijskom okrugu, nošenje zaštitne maske savetuje se i ostalim prisutnim građanima, s obzirom na to da se radi o velikom skupu na relativno malom prostoru”, navedeno je na zvaničnom sajtu grada Kragujevca.

 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime