Veliki skok broja zaraženih – 50 novih slučajeva korone u Kragujevcu

0
4025

Prema najnovijim informacijama od završenih briseva iz Kovid laboratorije „Kraguj“ Instituta za javno zdravlje Kragujevac, 62 je pozitivno. Od toga u Šumadijskom okrugu 60: Kragujevac 50, po troje Aranđelovac i Knić, Rača dvoje, po jedan Batočina i Lapovo, kao i Žagubica i Novi Pazar.

Tokom prvog „pika“, u Kragujevcu je za dva i po meseca bilo registrovano ukupno 68 zaraženih, a koronavirus se naglo proširio po gradu i samo za poslednjih petnaestak dana registrovano je čak 129 novih slučajeva, a ukupan broj potvrđenih porastao je na 197.

Ukupan broj pozitivnih na koronavirus u Aranđelovacu 23, devetoro u Topoli, Rači 14, osmoro u Batočini, dvoje u Lapovu i Kniću devetoro.

Ukupno pozitivnih u Šumadijskom okrugu na osnovu briseva – 262 pacijenta.

U Šumadiji u kućnoj izolaciji trenutno je 350 osoba, najviše u Kragujevcu – 271, Aranđelovcu 13, šest u Topoli, Rači 32, Batočini 14, Kniću 13 i jedna u Lapovu.

Od korona virusa u Kliničkom centru Kragujevac leči se 52 pacijenata, osmoro je na respiratoru. Tokom jučerašnjeg dana otpušteno je dvoje pacijenata – iz Kragujevca i Kosovske Mitrovice.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime