Večeras specijalna projekcija filma „Bićemo prvaci sveta“

0
1871

bicemo prvaci sveta

Povodom specijalne projekcije filma „Bićemo prvaci sveta“ reditelja Darka Bajića, ekipa filma će pozdraviti publiku u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“ večeras od 20 sati.

„Bićemo prvaci sveta“ je priča o četiri pionira koji su osnovali Jugoslovensku školu košarke i koji su zaslužni za razvoj ovog sporta u Evropi – Nebojša Popović, Borisav Stanković, Radomir Šaper i Aleksandar Nikolić. Centralni događaj je finalna utakmica na Svetskom prvenstvu u Ljubljani , 1970. godine, između timova Jugoslavije i Sjedinjenih Američkih Država. Iz vizure glavnog lika Nebojše pratimo razvoj i životni put entuzijasta koji su svojim profesionalizmom, idejama i naporima ostvarili svoj san – prvu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu, uz ogromnu pomoć istomišljenika iz svih krajeva bivše zemlje.

Uloge četverca koji je predvodio tim Jugoslavije poverene su mladim glumcima Strahinji Blažiću, Aleksandru Radojičiću, Milošu Bikoviću i Marku Janketiću, dok su se u ulogama ostatka ekipe našli i Stefan Kapičić, Sergej Trifunović, Nina Janković, Tamara Dragičević i mnogi drugi.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime