Večeras koncert “Simfonijete”

0
963

svečana sala prva gimnKamerni orkestar Simfonijeta iz Beograda priprema “Vip turneju” po
Srbiji, u okviru koje će, u periodu od 12. do 20. juna biti održano šest koncerata. Izvođenjem dela savremenih kompozitora , obeležava se 25 godina
od osnivanja orkestra čiji je direktor i dirigent Aleksandar Vujić, a u prvom  planu će biti srpska gitaristkinja i kompozitorka Maja Le Ru – Obradović.

Ovaj značajan korak u približavanju klasične muzike široj publici omogućen
je zahvaljujući podrąci fondacije OAM Finances iz Ženeve i kompanije Vip
mobile, koja koncerte poklanja svim ljubiteljima muzike povodom svog đestog
rodjendana.

Maja Le Ru Obradović je maja 2012. godine odlikovana Ordenom Viteza umetnosti i književnosti republike Francuske. Obzirom da je karijeru izgradila u inostranstvu, publika u njenoj rodnoj zemlji će po prvi put bliže da se upozna sa njenim radom. Od pre tri godine Maja živi u Beogradu, ali nastavlja da nastupa  u inostranstvu.

Na programu su dve Majine kompozicije za solo gitaru i orkestar, ”Balada magične doline” i “Končerto Latino”, koje će autorka svirati.

Aleksandar Vujić je za proslavu rada Simfonijete odabrao balkanska sazvučja. Na programu će biti i njegova autorska dela, među kojima i najslušanije “Srpsko kolo”.

U program su uvrštena i dva mađarska kompozitora, slavni Bela Bartok sa ”Šest rumunskih narodnih igara” i Ferenc Farkaq sa “Malom koncertnom muzikom”.

Koncert se održava u svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije, s početkom u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime