Vakcinacija bez zakazivanja u hali u Velikom parku

0
826

Prema najavama republičkog Kriznog štaba nastavlja se kampanja masovne imunizacije i za građane bez prethodnog zakazivanja putem portala e-zdravlje ili kol centara.

Od sutra su Kragujevčanima na vakcinalnim punktovima Doma zdravlja na raspolaganju Fajzer, Sputnik V i Astra Zeneka vakcine, a krajem meseca stiže nova količina Sinofarm cepiva.

Imunizaciju bez prethodnog zakazivanja građani mogu da obave svakog radnog dana i vikendom od 8 do 20 sati u Hali “Gordana Goca Bogojević” u Velikom parku.

“U Kragujevac je danas stiglo 660 doza vakcine Fajzer za nezakazane i 300 doza za zakazanu imunizaciju, a od sutra će na punktu Doma zdravlja biti dostupna i vakcina Sputnjik V. Ovo je i poziv građanima koji su se u januaru prijavili putem e-uprave ali do sada iz nekog razloga nisu završili svoju imunizaciju”, kazala je članica Gradskog veća i i koordinatorka za primenu protivepidemijskih mera dr Gordana Damnjanović.

Prema njenim rečima u prethodne dve nedelje realizovane su i imunizacije u kolektivima ali da, privredni subjekti, ustanove, udruženja i organizacije pozivom kol centara Situacionog centra ili Doma zdravlja organizovanu imunizaciju Fajzer vakcinom na terenu mogu da zakažu za tačno navedeni broj zainteresovanih, dok se vakcine Sputnik V daju u posebnim uslovima u hali.

Kampanja imunizacije bez zakazivanja istovremeno se odvija i na seoskom području i do sada je tim putem vakcinisano oko 1.500 stanovnika.

Imunizacija korisnika u Gerontološkom centru je gotovo završena kao i korisnika Zavoda za zbrinjavanje odraslih “Male Pčelice”.

Od oko hiljadu prijavljenih teško pokretnih, nepokretnih ili osoba sa invaliditetom, vakcinalni timovi Doma zdravlja do sada su na terenu obavili 300 vakcinacija.

Do danas je vakcinisano 52.700 Kragujevčana prvom dozom, a kompletno je imunizovano 39.500 građana.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime