Usvojen budžet grada, veći deo opozicije napustio sednicu

4
2314

Budžet grada Kragujevca za 2017. godinu usvojen je danas u Skupštini grada. Za budžet je, uz vladajuću većinu, glasalo i četvoro odbornika koji su do sada bili u Demokratskoj stranci. Odbornci Zajedno za Šumadiju, Srpskog pokreta obnove i Pokreta “Za naš grad” napustili su sednicu nezadovoljni što je zakazana u kratkom roku, a materijal, uključujući obiman predlog budžeta dostavljen kasno. 

sg

I pre početka današnje sednice bilo je jasno da veći deo opozicije neće učestvovati u raspravi. Naime predstavnici Zajedno za Šumadiju, Srpskog pokreta obnove i Pokreta “Za naš grad” negodovali su što nije bilo dovoljno vremena da se pripreme, jer je materijal dostavljen juče popodne, a radi se o, kako kažu, obimnom i ujedno najvažnijem dokumentu.

stojadinovic

“U ovakvoj šaradi od sednice, gde će neki odbornici da hvale budžet koji su dobili tek jutros, mi ne želimo da učestvujemo. Zbog ovakvog ponašanja prema odbornicima, uključujući i one vladajuće većine, nadam se da će ovo biti poslednji budžet koji predlaže Radomir Nikolić”, rekao je za skupštinskom govornicom šef odborničke grupe Zajedno za Šumadiju Bojan Stojadinović. Nako toga odbornici ZZŠ napustili su salu.

Slične primedbe, pre nego što su i odbornci iz njegove grupe izašli sa sednice, izneo je Milan Urošević iz SPO.

urosevic

“Tako obiman i važan dokument ne može se valjano proučiti za kratko vreme. Učestvovanje na ovakvoj sednici i davanje legitimiteta za ovakav način usvajanja budžeta za Srpski pokret obnove je neprihvatljiv”, rekao je Urošević.

Sednicu su, iz istih razloga, napustili i odbornici Pokreta “Za naš grad”. U sali su ostali odbornici Liberalno demokratske partije koji su glasali protiv budžeta.

nikolic

Usvojeni budžet za narednu godinu “težak” je 7,8 milijardi dinara. Predstavnici vlasti istakli su da je planiran na realnim osnovama, te da će obezbediti ulaganje u infrastrukturu, poboljšanje komunalnih usluga, ali i nove investicije.

4 KOMENTARI

  1. OOO pa sad su opet drugari SPO I ZZŠ i takozvani ispuvani Urs a “onomad” jedni druge izdali zarad političkih fotelja ….Kakve su to poltrončine

    • Svi koji su napustili zasedanje skupstine u Kragojevcu su upravu … budzet se mora dostaviti odbornicima najmanje tri dana pre zasedanja skupstine , da bi odbornici proucili dudzet i glasali za ili protiv… vladajuca vecina u Kragujrvcu je pokazala nepostovanje prema odbornicima i gradjanima ovo je neozbiljno i bahato… Podrska SPO Kragujevac jer su dobro postupili svojim izlaskom sa sednice i pokazali da nece ucestvovati u necemu sto nanosi stetu gradjanima Kragujevca ….

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime