Uskoro deblokada autobuske stanice?

2
2798

AutosaobraćajPosle šestomesečne blokade glavna autobuska stanica u Kragujevcu ponovo će biti otvorena od ponedeljka 14. aprila. Deo radnika “Autosaobraćaja” stanicu drži u blokadi još od 16. oktobra prošle godine.

“Autosaobraćaj” bi, prema nezvaničnim informacijama, sutra trebalo da dobije novi menadžment, nakon čega će se stvoriti preduslovi za ponovno otvaranje autobuske stanice i obnavljanje autobuskog saobraćaja na pojedinim linijama Autosaobraćaja.

Deo nezadovoljnih radnika Autosaobraćaja, okuplejnih oko Slobodnog sindikata, stupio je 16. oktobra prošle godine u generalni štrajk i blokirao autobuske stanice u Kragujevcu i Topoli. Šest dana kasnije oni su započeli blokadu železničke pruge i magistralnog puta Kragujevac – Kraljevo, zahtevajući isplatu zaostalih zarada, overu zdravstvenih knjižica, povezivanje radnog staža, realizaciju socijalnog programa za prekobrojne i rešavanje statusa preduzeća.

Blokada pruge i puta prekinuta jeposle 43 dana protesta, nakon ispalte nekoliko minimalaca i početka realizacije socijalnog programa, ali je blokada glavne autobuske stanice nastavljena.

Izvor: RTK

2 KOMENTARI

  1. Nova autobuska stanica je 100 puta bolja,nema narogusenih salterskih sluzbenica kod kojih nikad ne mozes da stignes na red,tj zbog kojih moras 2h ranije da dodjes kako bi uspeo da kupis kartu i na vreme stignes na bus,nema placanja autobuske takse,i na novoj stanici imas gde svoj automobil da parkiras. Sto se mene licno tice,a verujem i vecine gradjana, moze nikad da se ne otvori,jer je ovako bolje! Stvarno ne bih voleo da gledam ljude koji su 2 meseca drzali grad u blokadi i maltretirali obican narod!

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime