Univerzitet u Kragujevcu: slobodna mesta za školsku 2013/14

0
4695

univerzitet_logoNakon prvog upisnog roka u prvu godinu osnovnih akademskih, integrisanih akademskih i strukovnih studija na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu, objavljena je lista o broju konačno upisanih studenata, kao i broj preostalih mesta za upis u drugom upisnom roku.

Agronomski fakultet sa sedištem u Čačku, upisao je ukupno 101 studenta, pa je za drugi krug preostalo 19 slobodnih mesta za studente koji će se školovati o trošku Republike Srbije.

Ekonomski fakultet u Kragujevcu upisao je 245 budžetskih i 231 samofinansirajućih studenata. Na ovom fakultetu preostalo je 5 slobodnih budžetskih i 119 slobodnih mesta za studente koji će školovanje finansirati sami.

Fakultet inženjerskih nauka upisao je 248 budžetskih polaznika, ostavivši 32 slobodna mesta za drugi upisni rok ove akademske godine.

Fakultet za mašinstvo i građevinarstvo sa sedištem u Kraljevu u prvom roku upisao je 53 studenta, a preostalo je još 43 mesta za drugi upisni rok, za studente koji će se školovati iz budžeta Republike Srbije.

Fakultet medicinskih nauka upisao je 227 budžetskih i 101 samofinansirajućeg studenta, dok slobodnih mesta na ovom fakultetu za drugi upisni rok nema.

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini u drugom upisnom roku neće primiti nijednog studenta, dok je broj ukupno upisanih u prvom roku 210 – 120 budžetskih i 90 samofinansirajućih studenata.

Na Pravnom fakultetu preostalo je samo 8 mesta i to za studente koji će prvu godinu školovanja u ovoj visokoškolskoj finansirati sami. Ukupno je upisan 231 budući pravnik koji se školuje o trošku Republike Srbije i 197 samofinansirajućih.

Prirodno-matematički fakultet u prvom roku upisao je 300 studenata i to samo 4 samofinansirajuća. Broj slobodnih mesta za drugi upisni rok na ovom fakultetu iznosi 16 budžetskih i jedan samofinansirajući student.

Fakultet tehničkih nauka iz Čačka upisao je 199 budžetskih i 48 samofinansirajućih studenata, ostavivši slobodna mesta za jednog budžetskog i 22 samofinansirajuća drugoupisana studenta.

Učiteljski fakultet iz Užica ove godine školovaće 74 budžetska i 22 samofinansirajuća studenta sa mogućnošću popunjavanja kapaciteta u drugom roku – preostalo je još 46 slobodnih mesta na budžetu i 18 sa statusom samofinansirajućih.

Filološko-umetnički fakultet u prvom roku upisao je 285 studenata, a u drugom upisnom roku preostalo je još 7 slobodnih budžetskih i 14 samofinansirajućih mesta.

Najmlađi fakultet Univerziteta, Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj banji, ove godine upisao je treću generaciju studenata ne ostavivši nijedno slobodno mesto za drugi upisni rok.

Detalje o konkursu i slobodnim mestima za pojedinačne obrazovne module pogledajte ovde.

 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime