„Umetnik kao publika“ u SKC-u

0
733

skcVečeras od 20 sati, u Art galeriji SKC-a, biće održana promocija knjige „Umetnik kao publika: razgovori među publikom“.

Ovo delo uobličuje u format knjige četvorogodišnji umetnički projekat „Umetnik kao publika“ u čijem je okviru publika 31 put javno diskutovala o radovima umetnika iz Srbije, Holandije i Austrije.

Srž projekta je komunikacija između umetničkog rada i publike: publika je bila pozivana da diskutuje o odabranim i unapred predstavljenim radovima, bez učešća umetnika. Umetnik je u ovom slučaju postajao publika publici, preuzimajući pasivnu ulogu u diskusijama. Učesnici u diskusijama bili su kako profesionalci, tako i ljubitelji umetnosti ili ljudi koje je interesovala neka specifična tema kojom se bavio rad o kome se diskutovalo. Sve diskusije su snimljene, kasnije montirane, postavljene na sajtu projekta i emitovane na Radio Beogradu 2.

Knjiga obuhvata 15 priređenih transkripata, a sve diskusije predstavljene su tekstualnom i foto-dokumentacijom o radovima o kojima se razgovaralo.

Autor projekta i knjige je Boba Mirjana Stojadinović (1977, Srbija/Bugarska), a sve je realizovano u produkciji Udruženja umetnika Frekvencija.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime