Uhapšen biznismen zbog duplih ugovora za stanove

2
6775

stanovi pepa

Danas u jutarnjim časovima policija je lišila slobode i predala javnom tužiocu kragujevačkog biznismena Predraga Nikolića, direktora i vlasnika građevinskog preduzeća „Fruta pak“ u Kragujevcu, zbog osnovane sumnje da je izvršio veći broj krivičnih dela zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave. Postupanje policije i tužilaštva izazvalo je spontano okupljanje građana – vlasnika stanova u ulici Branka Radičevića, koji su sa transparentima na kojima se predstavnici sudske vlasti pozivaju da „rade svoj posao“, ali i kojima je postavljeno pitanje „ko štiti lopova“ i zahtev: „hoćemo naše stanove“, okupili ispred zgrade apelacionog tužilaštva u Kragujevcu.

Građani, vlasnici nekretnina u zgradama koje je gradio ovaj preduzetnik, a koje nisu završene, tvrde da su prevareni. Oni gotovo u glas govore da je Nikolić sklopio oko 12 duplih ugovora, odnosno prodavao iste stanove različitim kupcima, te da je oko sedam tuđih stanova stavio pod hipoteku. U zgradu je uložio, tvrde savesni kupci, oko 750.000 evra, a na ime ugovora o kupoprodaji prisvojio oko 2,5 miliona evra. Uprkos tome, zgrada nije završena, pa su „stanari“ svojim sredstvima morali da uvode struju i vodu.

Uhapšeni biznismen vlasnik je dva preduzeća, oba su u blokadi, tako da je pored objekta u ulici Branka Radičevića, izgradnja neizvesna i u ulicama Gavrila Principa i Kopitarevoj.

Kao razlog svog protesta, uprkos činjenici da reakcija tužilaštva i pravosuđa ovoga puta ne izostaje, navode strah da će Nikolić i ovoga puta biti oslobođen, te podsećaju da je njihov „neprijatelj broj jedan“, već tri puta hapšen i tri puta puštan na slobodu, zahvaljujući, kako oni kažu, tome što je Nikolić uspeo da korumpira sve nivoe vlasti.

Podsećamo, gradnja ovog stambenog objekta počela je sada već daleke 2008. godine, a svi stanovi su prodati već 2009. i 2010. godine. Ipak, potencijalni kupci ne manjkaju. Štaviše, i dalje postoji priličan broj onih koji su zainteresovani za kupovinu stana u strogom centru Kragujevca.

Zbog cene nekretnina i atraktivnosti lokacije, građani su pojedinačno oštećeni za nekoliko desetina hiljada evra, s pravom su ogorčeni i nadaju se da će pritisak koji vrše protestima dati rezultate i da će pravda konačno biti zadovoljena.

U saopštenju kragujevačke policije navodi se da je na ovaj način oštetio 54 kupca, za ukupan iznos od oko 165 miliona dinara.

2 KOMENTARI

  1. Konacno je dosao red i na njega.Dosta su ga cuvale sudije tuzioci koji imaju stanove u toj zgradi jer su od njega dobile za mit u procesima koje su sudile…Za porez je duzan 500000 eura dve godine 12 duplih prodaja sest sedam hipoteka na stanove tudje 6 godina kasni sa zavrsavanje a sudije i tuzioci koji imaju stanove u toj zgradi cute i tek sada uhapsen.Tako to radi nase tuzilastvo i sudije u privrednom sudu.pravda je spora ali je dostizna!

  2. Moja prijateljica koja je veoma dobro informisana, rekla mi je da je nadimak uhapšenog Predraga Nikolića DEBA, jer je od rane mladosti bio saradnik DRŽAVNE BEZBEDNOSTI (stari naziv) i da mu je zbog toga tolerisan kriminal, ali izgleda da je preterao.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime