Učenici se pitaju: Zašto se autobusko stajalište pored Medicinske zove Tehnička škola?

9
4271

medicinska skolaRedakcija Ritma Grada u poslednje vreme primila je veći broj mejlova od učenika Medicinske škole koji nam sugerišu na, po njihovom mišljenju, neregularan naziv autobuskog stajališta u ulici Radoja Domanovića, pored njihove škole.

Naime, pomenuto autobusko stajalište nosi naziv Tehnička škola, a zanimljivo je da je samom stajalištu, sem najbliže Medicinske, bliža i Ekonomska škola, kao i ambulantna jedinica preko puta koje je i Studenstki dom.

Kako kažu učenici Medicinske škole, često se dešava da čuju zbunjene ljude koji su prvi put u našem gradu povodom naziva pomenutog stajališta, a to nije retkost ni sa roditeljima učenika koji ne žive u našem gradu kada prvi put dolaze na roditeljske sastanke.

Ovom prilikom, portal Ritam Grada solidariše se sa učenicima koji na ovaj način žele da apeluju na nadležne ustanove da, ukoliko za to postoji mogućnost, ova nelogičnost bude otklonjena promenom naziva stajališta u Medicinska škola.

tehnicka skola

9 KOMENTARI

 1. Zar je pored toliko komunalnih problema bitan naziv jedne najobicnije stajge ???

  Recimo da je tehnicka skola najstarija ustanova u tom delu i da postoji mnogo duze i od ekonomske i medicinske pa su mozda po tome dali naziv stajalistu,bolje ispravljajte neke druge stvari u zivotu nego da se prepucavate oko naziva autobuskih stajalista.

 2. Učenici se pitaju: Zašto svaki dan autobusi dođu 10 minuta ranije na autobusko stajalište Tehnička škola?

 3. Pa da ucenici znaju da je PRVO postojala Tehnicka skola -pa tek onda medicinska u Kragujevcu i da se se medicinska skola prebacila kasnije iz Ulice Svetozara Markovica ne bi pisali mejlove. A i kako da znaju kada su im mame i tate iz Zubinig Potoka, + Kragujevac je bio industrijski grad i tehnicka skola je nekada bila izuzetno jaka i nije mogao da je upise kao danas svako. I samim tim ime je ostalo.
  Kao sto kod pumpe na Aerodromu se stajaliste zove HANGAR posto je tu do 1990 bio hangar za stare avione. A sada pola Aerodroma to ne zna.
  Sve u svemu malo istorije nije na odmet.

  • Tacno je da se zove HANGAR,ali tu je nekada bio hangar,i nijedna stanica na aerodoromu ne nosi ime aerodrom,niti znam da bilo koja stanica nosi ime po naselju,vec po nekim toponima u tom naselju.Ali na mestu gde je medicinska nije pre bila tehnicka skola,pa sa pozivanje na taj primer nije adekvatno.Ako se ves pozivamo sta je pre,onda najprometnija stanica nosi ime URED,a tu je odvajakada bio sud.U potponusti se slazem sa zahtevima ucenika medicinske skole,jer je ovo sto bi oni mogli sa njihovim godinama da promene.

 4. Gluposti, gluposti! Šalju mejlove radi promene naziva stajališta?! Eto, a posle kažite da su po ceo dan na fejsu…

 5. Pa kada bi neko iz portala razmisljao onda bi mozda i shvatio.
  Gde se nalazi glavni ulaz u Medinicinsku skolu?
  Eto dovoljnog razloga da ne nosi naziv posto ulaz nije okrenut ka ulici Radoja Domanovica vec je u suprotnoj ulici.
  Ista je prica i sa ekonomskom skolom koja nema okrenut glavni ulaz ka pomenutoj ulici.
  Ako cemo da cepidlacimo onda bi stajaliste trebalo da nosi naziv najblize ambulante, ali nisam siguran da li i kako imaju okrenut ulaz.
  Moglo bi da nisi i naziv studentskog doma

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime