Učenici osmišljavali sadržaje uz auto put – kragujevački srednjoškolci deo pobedničkog tima

0
1140

Učenici kragujevačke Medicinske škole deo su pobedničkog tima koji se takmičio sa đacima iz cele Srbije u osmišljavanju sadržaja za putnike koji prolaze deonicom autoputa Ljig-Preljina. Između ostalog, njihova ideja je restoran u kome će putnici moći da jedu organsku hranu.

11_06_2015_01

U pobedničkom timu 22, uz kragujevačke srednjoškolce, još su i učenici iz Gimnazije u Sjenici, Ekonomske škole u Užicu, Gimnazije u Gornjem Milanovcu i Ekonomske škole u Guči.

Takmičenje je okupilo 115 učenika iz 26 srednjih škola iz Arilja, Užica, Batočine, Svilajnca, Novog Pazara, Prijepolja, Gornjeg Milanovca, Guče, Knića, Ivanjice, Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Lučana, Požege, Paraćina, Sjenice, Topole, Trstenika i Čačka, a svi su bili grupisani u timove od po 5 učenika iz različitih škola.

Imali su zadatak da osmisle različite sadržaje za putnike koji prolaze deonicom autoputa Ljig-Preljina, a pobednički rad je postavljen na regionalnom takmičenju Poslovni izazov održanom u sredu u Čačku i plasirao se na nacionalno finale.

Članovi pobedničkog tima radili su sa idejom o prodaji organske hrane u jedinstvenom drive-in restoranu na tom delu autoputa.

Timovi plasirani na prva tri mesta obezbedili su učešće u Nacionalnom finalu a pobednici finala će učestvovati i na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana u aprilu 2017. godine zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Takmičenje je realizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, UniCredit banke i kompanije KPMG, kao i Ministarstva privrede u okviru projekta Godina preduzetništva.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime