Učenici OŠ “Svetozar Marković” osvojili prvo mesto na okružnom takmičenju “Znanjem za budućnost”

0
144

Pobedničku ekipu OŠ “Svetozar Marković” činili su članovi sekcije “Robosapiensi” Đorđe Vranješević, peti razred i Ana Barnić, Lena Stefanović i Đurđa Mitrović, učenice sedmog razreda, pod budnim okom mentorke Maje Andonović Radojević. Njima je pripala i glavna nagrada takmičenja – pehar i edukativni robot mbot. Sa osvojenih 175 poena kragujevačka ekipa je izborila i plasmnan na republičko takmičenje koje je zakazano za 22. april u Hali sportova “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu.

Drugo mesto osvojio je tim istoimene škole iz Kraljeva, dok je treće pripalo ekipi OŠ “Jovan Cvijić” iz Sirče.

Cilj takmičenja je praktična primena stečenog znanja u oblasti tehnologije na dronovima koje su rotari klubovi donirali prošle godine osnovnim školama. Takmičenje se sastojalo iz tri zadatka odnosno tri misije. U prvoj misiji učenici su upravljali dronom na postavljenom poligonu. U drugoj misiji poligon je bilo potrebno savladati pisanjem programskog koda u Python-u, dok je u trećoj misiji programski kod pisan upotrebom Skretch-a ili Drone Blocks-a.

Okružno takmičenje u korišćenju dronova u okviru FESTIVALA „ZNANJEM ZA BUDUĆNOST“, održano je u OŠ „Moma Stanojlović“ u Kragujevcu. Organizatori takmičenja su “Rotary” klubovi iz Kragujevca i Čukarice pod pokroviteljstvom grada Kragujevca i Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime